Kézilabda

2021.12.09. 10:26

A harmadik helyen telelnek a salgótarjániak

Címkék#kézilabda

A kezdő sípszót egy jótékony cél előzte meg, hiszen a közönség által pályára dobált plüssfigurákat a Strandépítők játékosai összegyűjtötték, és a vírushelyzettől függően átadják majd a Salgótarjáni Szent Lázár Kórház gyermekosztályának.

Nool

A Strandépítők férfiegyüttese (világos) magabiztos győzelmet aratott

Forrás: NMH

Fotó: Hegedus Mark

Az előző bajnoki évben még az NB I.-ben szereplő Ceglédet fogadta hétvégén a Strandépítők legénysége. A remek hazai szezonkezdést követően a 2. fordulóban nagy különbségű vereséget szenvedett a tarjáni alakulat Cegléden, amiért nagyon vissza akartak vágni. 

A vendégek kezdték a játékot, és megszerezték a vezetést. A tarjániak is nagyon akartak, de az első percekben mindent elpuskáztak, majd Szabó Tamás révén a 7. percben egyenlítettek. A vendégek találataira Csuka, Soós, Hajdú, Albert-Tóth sorra válaszolt a játékrész közepén, majd Csuka találata már a Strandépítők előnyét jelentette a 15. perc végén. A hajrában a vendégek sem adták fel, annak ellenére, hogy Szabó P. több remek védést mutatott be, kihasználták a Strandépítők ötpereces gólcsendjét, és felzárkóztak két gólra. A második játék rész első öt percében tovább folytatódott a Strandépítők gólínsége, így a vendégek le tudták dolgozni a hátrányukat. Mind a két csapat nagy motivációval vetette magát a küzdelembe, amelyből, főképp Dancs góljaival, a hazaiak jöttek ki győztesen, ismét magukhoz ragadva a vezetést. A véghajrában, a biztos vezetés tudatában a Strandépítők figyelme csökkent, és a szebb napokat is megélt ceglédiek csak kozmetikázni tudtak az eredményen, de a salgótarjániak győzelmét már nem tudták veszélyeztetni. A Strandépítők ezzel az újabb értékes győzelemmel vágott vissza a 2. fordulóban elszenvedett vereségért, illetve erősítette meg helyét az élbolyban, így már biztosan a tabella 3. helyéről várhatják a folytatást. 

NBI/B, Férfiak, Keleti csoport, Alapszakasz, 11. forduló: 
Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC – Ceglédi KKSE 24-21 (11-9)

Salgótarján Városi Sport­csarnok, 120 néző. Vezette: Haskó Tamás Károly, Natkai Norbert. 
Salgótarjáni Strandépítők: Szabó P. – Soós 1/1, Dancs 5/1, Székely 1, Hajdú 7, Ponyi 1, Csuka 4, Csere: Kovács kapus, Szabó T. 2, Forgács 2, Albert-Tóth 1, Bíró, Csontos, Gyetvai, Gyimesi, Nagy. 
Játékos-edző: Bíró Balázs. 
A Ceglédi KKSE legjobb góldobói: Tóth 5, Ács 4, Szepesi 3. 
Hétméteres: 3/2, illetve 3/0. Kiállítás: 6 perc, illetve 8 perc. 
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0-1, 13. perc: 4-5, 18. perc: 7-6, 22. perc: 9-6, 25. perc: 11-7, 28. perc: 11-8. 35. perc: 11-11, 43. perc: 15-13, 50. perc: 19-17, 54. perc: 21-18, 57. perc: 23-19, 59. perc: 24-20. 

Bíró Balázs : – Rangadó volt a javából, ugyanis ellenfelünk nem a valós tudásának megfelelő pozíciót foglalja el a tabellán. Beragadtunk a rajtnál, hat percig nem szereztünk gólt, de innentől szinte tökéletes húsz perc következett, és 11-6-ra elhúztunk. Ezt követően jött egy hullámvölgy, és a második játékrész elején már egyenlített a vendégcsapat. Nagyon fontos volt, hogy nem tudták átvenni a vezetést, és mi tudtunk folyamatosan 1-2 gólos előnyben kézilabdázni. Az utolsó percekre pedig fizikálisan is felőröltük az ellenfelünket, és magabiztosan tartottuk itthon a két pontot az ezúttal is nagyon jó hangulatot teremtő szurkolóink előtt. Újfent csapatként arattak sikert a fiúk, és továbbra is erőn felül teljesítenek. Ennek eredményeképpen a naptári év utolsó mérkőzésétől, a szegedi vendégjátékunktól függetlenül biztossá vált, hogy a dobogón töltjük az ünnepeket! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában