készülődés

2021.11.20. 10:50

Hamarosan nyílnak az adventi naptár ablakai Somoskőújfaluban

Közös együttlétre, egyben látványos játékra is invitálják a határ menti település lakóit.

G. K.

Saját ötleteik alapján díszítik fel a házuk ablakát

Fotó: Archív fotó NMH

Immár második alkalommal hirdetik meg Somoskőújfaluban az élő adventi kalendárium elnevezésű kezdeményezést. Ennek lényege, hogy december 1-jétől egészen szentestéig a településen minden nap egy-egy újabb háznál jelenik meg kivilágítva az adott napot jelképező szám.

– November 21-ig, vasárnap éjfélig Szilágyiné Sándor Gertrúd a kultúrház közösségi oldalán messengerüzenetben várja azok jelentkezését, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. Ezeknek az embereknek, családoknak vállalniuk kell, hogy saját ötleteik alapján feldíszítik és kivilágítják a házuk vagy az üzletük utcafront felőli ablakában az adott naptári napot jelző számot – olvasható a település hivatalos közösségi oldalán.

Saját ötleteik alapján díszítik fel a házuk ablakát
Fotó: Archív fotó NMH

Mint írják: az első 24 jelentkező között sorsolás keretében húzzák ki azt a számot, amely egy decemberi napot jelöl. Ezek kihúzása és a résztvevők értesítése november 22-én, hétfőn történik majd meg. A jelentkezők kiléte titkos. A szervezők kérik, hogy az ablakukat kivilágító házigazdák aznap egy jelképes – süteménnyel, teával – vendéglátással fogadják az udvarukon vagy a házuk előtt a „vadászokat”, közös beszélgetéssel hangolódva a közelgő ünnepre.

A somosi „vadászok” nevet viselő csoporthoz csatlakozók minden este 18 órakor indulnak majd a faluközpont parkjából a kivilágított ablakok megkeresésére, a kultúrház közösségi oldalán aznap közzétett segítség alapján. A „vadászok” minden alkalommal egy-egy kártyát fognak kapni a házigazdáktól, amely az aznapi ablak megtalálását igazolja. Ezeket össze kell gyűjteniük, majd december 24. és 28. között, zárt borítékban be kell dobniuk a kultúrház postaládájába. A szervezők kérik, hogy a borítékra írják rá a nevüket, címüket és telefonszámukat.

Amennyiben az adott napon valakinek nincs lehetősége keresésre indulni, ne keseredjen el, mert onnantól, hogy egy szám kigyullad, december 24-ig minden este 18 és 20 óra között kivilágítják, így utólag is meg lehet majd találni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában