férfi egészség

2021.11.09. 18:22

A prosztatarák veszélyeire hívták fel a figyelmet Salgótarjánban

A prosztatarák megelőzésével, felismerésével és kezelésével kapcsolatos ismeretterjesztő filmekkel, valamint szóbeli és nyomtatott információkkal gazdagodhattak azok, akik ellátogattak kedden a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének Lépéselőny a rákkal szemben című rendezvényére.

V. E.

Programok középpontjába került a férfi egészség

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

A programnak a Balassi Bálint Megyei Könyvtár adott otthont, ahol az érdeklődők PSA-szűrésen és kockázatelemzésen is részt vehettek.

Kreicsi Mária, a helyi alapszervezet elnöke elmondta: évek óta csatlakoznak az Ausztráliából indult Movember nevű mozgalomhoz.

– November a férfi egészség hónapja, amelyhez kapcsolódva a Magyar Rákellenes Liga – többekkel karöltve – ismét megszervezte a 10 Ezer Lépés Programot, amelynek részeként idén életre hívták a 45 nap alatt a Föld körül országos kilométergyűjtő kihívást – mondta Kreicsi Mária.

Programok középpontjába került a férfi egészség
Fotó: H. Cs. / NMH

Hozzátette: a megjelentek kérdéseket tehettek fel a program két, a Péterfy Kórházból érkezett vendégének, dr. Beöthe Tamás főorvosnak, urológus szakorvosnak, illetve dr. Fazekas Fruzsina rezidensnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában