díj

2021.10.18. 11:17

Nógrád megyei Príma Díj: idén is rangos kitüntetéssel ismerték el a legjobbakat

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád megyei Príma Díj gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezete. Ezen alkalomból vállalkozói, szakmai, illetve Príma-díjakat adtak át a megye legjobbjainak az alsópetényi Prónay-kastélyban vasárnap késő délután. Idén az Andi Színjátszósai Társulat, a Palóc Roham Sportegyesület és dr. Lukács Noémi vehette át a nívós kitüntetést.

L. J.

A gála két részből állt. Az ünnepség első felében a szakmai díjakat, az év vállalkozója díjakat, a Csillik Zoltán Innovációs és a T. Német László Partneri Nívódíjat adták át. A második részben a Nógrád megyei Príma Díjak találtak gazdára. A rendezvényt Kautzky Armand Jászai-Mari díjas színművész nyitotta meg. Ezt követően Laluja Imre, a község polgármestere, valamint Tömösvári Szilvia, a Prónay-kastély vezetője köszöntötte a megjelenteket. Majd Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád megyei elnöke mondott ünnepi beszédet.

Ezután pedig átadták az Év Nógrád megyei vállalkozója Szakmai Okleveleket, amelyhez minden kitüntetett Földi Péter korábbi Príma Díjas, festőművész munkáját kapta. Az év Fuvarozója és építőanyag kereskedője a somoskőújfalusi Nágel István és fia, ifj. Nágel István lett. Az év építési vállalkozása díjat pedig a Menczelesz Miklós által vezetett Kingszigma Kft. kapta. Az Év Vállalkozója díjat 1999-ben alapította a VOSZ elnöksége, amely egy elnöki elismerés, pénzdíjjal nem jár. Ezt minden évben minden megyéből két vállalkozás vagy vállalkozó kaphatja meg. Idén Nógrád megyében az év vállalkozója László József, a Ring Árnyékolás Technika ügyvezetője, valamint Tóth Sándor, a Fáradt Vándor Panzió tulajdonos, ügyvezető igazgatója lett. A kitüntetettek Budapesten, a Vállalkozók Napján a Művészetek Palotájában december 3-án vehetik majd át az oklevelet. A Nógrád megye Társadalmi szerepvállalása díját Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőrszövetség elnöke, illetve Barna László, a Fal-Épszer Kft. nyugalmazott ügyvezetője nyerte el.

A Vállalkozók az Innovációért – Csillik Zoltán-díjat Kajsza Szabolcs, a Delta-Tech Group bátonyterenyei irodájának vezetője érdemelte ki. A T. Német László Partneri Nívódíjat, a Nógrád Megyei Hírlap támogatásával Birkás Babett képzőművész kapta. Ezt követően érkezett el a várva várt pillanat, hogy átadják a Nógrád megyei Príma Díjakat immár tizenhatodik alkalommal. A díjazottak kategóriánként, adómentesen most is egymillió forintot és egy Antal András, korábbi Príma Díjas keramikus képzőművész által készített alkotást kaptak. A népművészet és közművelődés kategória Príma Díjasa 2021-ben az Andi Színjátszósai Társulat lett. Sport kategóriában a Palóc Roham Sportegyesület nyerte el az elismerést, míg a magyar oktatás és tudomány kategóriában dr. Lukács Noémi, az MTA doktora vehette át a rangos kitüntetést. A díj átvétele után minden Príma köszönetet mondhatott.

A rendezvény díszvendége Demján Sándorné, Demján Sándor özvegye volt. Az ünnepség alatt a Dűvő népzenei együttes és Kubinyi Júlia, valamint az Andi színjátszósai előadásai kápráztatták el a közönséget. Ezenkívül a jelenlévők megnézhettek egy rövidfilmet Demján Sándor Állami díjas magyar üzletember életéről, illetve a Miért éppen Nógrád című kisfilmet is.

Növekedett a VOSZ megyei létszáma

Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád Megyei Szervezetének elnöke az ünnepi beszédében elmondta, hogy a nógrádi vállalkozók a koronavírus járvány ideje alatt is igényelték a VOSZ segítségét. – A nógrádi megyei VOSZ létszámunk az elmúlt két évben négyszeresére növekedett és az országos átlagot jelentősen meghaladóan bővült a Széchenyi kártyával igényelt hitel összege is. Ezen számok is azt mutatják, hogy a harminchárom éve megalapított, közel hetvenezer vállalkozást képviselő VOSZ fontos tényezője a magyar gazdaságnak – mondta a megyei elnök. Perlusz László, a VOSZ főtitkára hozzátette, hogy a Széchenyi Kártya programban 2020 tavaszától több, mint százezer hitelszerződés született és több mint ezermilliárd forint került a hazai mikro-, kis-és középvállalkozásokhoz.

Címkék#Prima díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában