harc a vírus ellen

2021.10.12. 14:24

Fát ültettek a koronavírus elleni harc jegyében Szentkúton

A koronavírus elleni küzdelemre történő figyelemfelhívás céljából minden nógrádi településen az erdészet által javasolt, a helység természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét ültet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az önkormányzatokkal.

N. O.

Forrás: NMH

Fotó: H.CS.

Az Élet fája elnevezésű kezdeményezés tegnapi állomása a nemzeti kegyhely volt, ahol szűkebb hazánk több elöljárósága is a rendőrséggel karöltve ültetett el hársfát.

A rendezvényen dr. Nagy Helén, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője elmondta: bátran ki lehet jelenteni, hogy az ötletnek a magja nagyon termékeny talajra hullott. A megyei rendőr-főkapitányságok közül ugyanis mindenhová elért az üzenet, s csatlakoznak a kezdeményezéshez. A fa pedig ősidők óta szimbólum.

Fotó: H.CS. / NMH

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a kezdeményezés már tavaly megfogalmazódott benne és a kollégáiban, amikor is a rendőrség százéves születésnapját ünnepelte. E kerek évforduló alkalmából terveztek fákat ültetni szűkebb hazánkban, mindezt azonban meghiúsította a világjárvány berobbanása.

– Nem akartuk elengedni ezt az ötletet. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy tovább visszük és legyen ez az összefogás az életnek, valamint a járvány elleni küzdelemnek a jelképe. November végéig Nógrád megye településeinek mindegyikén, a rendőrség és a helyiek közreműködésével hársfát ültetünk majd el, amelynek üzenetértéke is van – hangsúlyozta dr. Somssich Gabriella.

Fotó: H.CS. / NMH

Ezt követően Orosz Lóránt ferences szerzetes, a kegyhely igazgatója megáldotta az elültetett facsemetét. A lombkoronás ezzel kegyelmet közvetíthet és üdvösségére lehet az embereknek. Hangsúlyozta: rossz dolgot nem lehet megáldani, mert az nem képes kegyelmet befogadni, a fa azonban mindezt tudja.

A jelenlévők egy témába vágó gyermekműsort is megtekinthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában