RIMÓC

2021.10.20. 19:00

Átvették a települési konyha üzemeltetését

A helyhatósági választásokat követően a rimóci képviselő-testület első intézkedései között szerepelt, hogy létrehozta az önkormányzati tulajdonú Palóc Sarok Kft.-t, amely átvette az önkormányzat konyhájának üzemeltetését a vállalkozótól.

Sz. F.

A társaság ügyvezető igazgatója, a polgármesteri hivatalnak is dolgozó Szabó Boglárka. Feladata a szerződések elkészítése, a munka felügyelete és az adminisztrációs feladatok ellátása. Mindezek mellett részt vesz az önkormányzati pályázatok írásában, azok lebonyolításában, valamint a szociális ügyek intézésében.

A háromszáz adagos konyha élelmezésvezetője, Pásztorné Jusztin Anita elmondta, hogy konyhájukon egy szakácsnő és négy konyhalány dolgozik. Ők főznek az óvodásoknak, iskolásoknak, a hivatal dolgozóinak és a szociális étkezést igénybe vevő 90 személy részére is. Feladatuk nem könnyű, de jó csapatszellem jellemzi a kollektíva munkáját, így a rájuk bízott feladatokat mindennap pontosan elvégzik.

Az élelmezésvezető az alapanyagok megrendelésétől, átvételétől kezdve a tíznapos étlap elkészítéséig számos munkát végez. Utóbbi összeállításánál sok szempontot figyelembe kell venni. Nem könnyű olyan menüt alkotni, amit szinte minden korosztály szívesen fogyaszt. Előfordul, hogy a felnőttek rántott szeletet kapnak, a gyermekek pedig halat. Az óvodások részére elszállítják az ebédet, ők az óvodában étkeznek. A szociális étkezést igénybe vevőknek házhoz viszik a menüt. Az iskolások a konyha melletti ebédlőben étkeznek. Ahogyan azt az élelmezésvezető elmondta, ebédlőjükben jelenleg 34 gyermeket tudnak leültetni, de az önkormányzat bővítést tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában