csalás

2021.09.23. 08:55

Pályázati botrány: feljelentés a salgótarjáni hajléktalanszálló felújítása kapcsán

Már hónapokkal az eljárás indítása előtt szerződött a későbbi nyertes ajánlattevő és alvállalkozója a műszaki vezetői feladatok ellátására.

Nool

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

- Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása 2019. március 8-án egy közbeszerzési eljárást indított, melyben egy hajléktalanszálló és a fedélnélküliségből kiutat jelentő lakások felújítására lehetett ajánlatot benyújtani – írja a Világgazdaság a Közbeszerzes.hu nyomán.

A projekt későbbi nyertesével 2019. áprilisában kötött szerződéseket a társulás közel nettó 98 millió forint értékben. Az ajánlattevő és az egyik alvállalkozó között így létrejött szerződés a felújításokra vonatkozó felelős műszaki vezetői feladatok ellátására irányult.

Az aláírás azonban hónapokkal a projekt indítása előtt, még 2018. december 10-én megtörtént. Vagyis a két fél írásban szerződött egy még meg nem indított közbeszerzési eljárásról.

A csalásra a Közbeszerzési Hatóság által szeptember 10-én kezdeményezett két jogorvoslati eljárása során derült fény. A vizsgálaton azonnal rábukkantak az időrendi anomáliára. Annak okára és a keletkezésének körülményeire azonban a szervezetek nem adtak magyarázatot.

A két jogorvoslati eljárás jelenleg a Közbeszerzési Döntőbizottság előtt folyamatban van, a hatóság pedig megtette a szükséges büntetőjogi feljelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában