támadás

2021.09.08. 11:59

Haszonállatokat téptek szét kóbor kutyák Vanyarcon

Haszonállatokat téptek szét kóbor ebek az elmúlt napokban a településen – jelentette be a helyi önkormányzat közösségi oldalán.

N. O.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Mint az a közleményből kiderült, a rendőrség munkatársai a kutyák tulajdonosait a közelmúltban felkutatták és büntetőeljárást indítottak ellenük. A helyi jegyző pedig bírságot szabott ki, valamint értesítette a salgótarjáni eb rendészetet, akik három kutyát már be is fogtak és elszállítottak.

Hrncsjár Mihályné polgármester arra hívja fel a figyelmet a közleményben, hogy amennyiben hasonló esetet észlel valaki, akkor azt jelentse az önkormányzatnál a mielőbbi intézkedés érdekében.

A településnek egyébként a kutyák elszállítása összesen 95 ezer forintos költséget jelentett. A falu vezetője arra is kitért, hogy mennyire fontos, hogy az ebek tulajdonosai gondoskodjanak a biztonságos őrzésről. Ellenkező esetben ugyanis a jegyző súlyos bírságot szabhat ki, valamint a kutyák behajtását is elrendelheti.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában