egészségnap

2021.09.10. 17:25

Minden az egészségről szól majd az eresztvényi programkavalkádon

Immár harmadik alkalommal rendeznek egészségnapot a megyeszékhelyen a Salgótarjáni Lokálpatrióták szeptember 11-én, szombaton, 9 órától, amelynek idén is a Novohrad–Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont ad otthont.

Gerhát Karina

A folyamatos sportprogramokkal a mozgáskultúrát kívánják fejleszteni

Forrás: Beküldött

Fotó: Preisler Zsolt

A szervezők tradíciót teremtve próbálnak minden korosztály számára kellemes és hasznos napot biztosítani az ingyenes programjaikkal.

– Az Eresztvényi Egészségnap a közösségi élet fellendítését, fejlesztését célozza meg. Szeretnénk közösséget építeni, a sportprogramok révén minél inkább megmozgatni, összehozni az embereket, szemléletet formálni. Mindezt úgy, hogy tartalommal töltsük meg a napot, és valódi élményeket biztosítsunk. Az előző évekhez viszonyítva, továbbá az előzetes jelzések alapján mintegy 40-50 gyermeket, 300-400 felnőttet, továbbá 20 önkéntest várunk a rendezvényre. A programunk kutyabarát, tehát a négylábúakat is szívesen látjuk – mondta el portálunk megkeresésére Simon Gyula.

A folyamatos sportprogramokkal a mozgáskultúrát kívánják fejleszteni
Fotó: Beküldött

A Salgótarjáni Lokálpatrióták ötletgazdája hozzátette: az eseményen az egészséges életmódra is szeretnék felhívni a figyelmet.

– Lehetőséget teremtünk, ösztönzünk, bátorítunk mindenkit a szűrővizsgálatokon való részvételre, felhívjuk a figyelmet a megelőzésre, illetve az egészségmegőrzés fontosságára. Délelőtt tíztől 13 óráig a felnőttek teljes, ingyenes egészségügyi állapotfelmérésen vehetnek részt, három szűrőbusz áll majd a rendelkezésükre. Ezenkívül 9 óra 30 perctől egészen délig véradás is lesz a geopark épületében, hiszen azokra az embertársainkra is gondolunk, akik nehéz időket élnek meg. A folyamatos sportprogramok pedig a mozgáskultúra fejlesztésén, valamint az egészségnevelésen túl a közösségi szellem erősítését is célozzák, összekapcsolva az érzékenyítéssel – tudtuk meg Simon Gyulától.

A Salgótarjáni Lokálpatrióták ötletgazdája kifejtette továbbá: a kreatív sarok, az ugrálóvár, a kisvonatozás, a mini zenei koncert, továbbá a közös nyársalás is része az érzékenyítő programnak, örömet, élményt adva a gyermekeknek, illetve a felnőtteknek egyaránt.

– A szemétszedő túra közösségépítő szerepén túl a környezetvédelem fontosságára, a környezettudatos életmód kialakítására, a természet szeretetének tanítására hívja fel a figyelmet, amelyet már gyermekkorban el kell kezdeni. Minden programpont a közös együttlétet, az elfogadást, a közösségi szellem fejlesztését szolgálja.

Reményeink szerint ez az esemény is még inkább pozitív irányba mozdítja majd a helyi közösségeket. Ezenkívül szeretnénk, ha az emberekben kialakulna az egészségtudatosabb szemléletmód, az egészségmegóvásra, a rendszeres testmozgásra való törekvés. A program célja még, hogy mindenki nyitottabb, elfogadóbb legyen embertársaival, valamint erősödjön a segítő szándék a hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő emberek iránt, amelynek köszönhetően az ő esélyegyenlősége is javulna. Nem titkolt célunk egy egészségesebb, tisztább, fenntarthatóbb környezet megteremtése, megóvása, fenntartása. Bízunk abban, hogy igazi közösséggé kovácsolódunk majd a közös programok, tevékenységek kapcsán – hangsúlyozta Simon Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában