úton

2021.08.12. 19:50

Elképesztő távot, száz kilométert tett meg görkorcsolyáján a szécsényi fotós

Gyetvai Gergely szécsényi fotográfus nem csak a képeivel alkot maradandót. A napokban ugyanis teljesítette a görkorisok között legendásnak számító száz kilométeres távot.

L. J.

Végig a bicikliúton haladt a csapat

Forrás: Beküldött

– Gyerekkorom óra görkorcsolyázom, azonban öt évvel ezelőtt komolyabban is elkezdtem foglalkozni ezzel a sportággal és csatlakoztam a Dunaguri Görkorcsolya és Szabadidősport Civil Társasághoz – mondta el portálunknak Gyetvai Gergely. Hozzátette: – A társaság görkorcsolyasportot népszerűsítő programjai közé tartozik, hogy jelentős távolságokat is megtesznek ezzel az eszközzel. E vállalás részeként idén tavasszal egy hetven kilométeres túrát gurultunk végig a görkorcsolyával. Olyan jól sikerült a kezdeményezés, hogy ezt követően úgy döntöttünk, még hosszabb távon próbáljuk ki magunkat, s immár a görkorisok között legendásnak számító száz kilométert tesszük meg a kis kerekeken gördülve.

A szécsényi fotós és még néhány egyesületi tag éppen a napokban teljesítette a nem mindennapi kihívást.

– Reggel indultunk, és végig a bicikliúton keresztül haladva, négy óra alatt odaértünk a kitűzött célállomásra, Nagymarosra, aztán néhányan még tovább is mentek, egészen Szobig. Nekem sajnos délutánra vissza kellett érnem a fővárosba, így egyedül tettem meg a visszafelé vezető utat, ami kissé kalandosra sikeredett. Az előző nap ugyanis a Duna partján esett az eső, így az út vizes és sáros volt. Szóval elestem, de szerencsére kisebb horzsolásokkal megúsztam. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig viseljünk védőfelszerelést, hiszen enélkül én is komolyabban megsérülhettem volna – mondta Gyetvai Gergely.

Végig a bicikliúton haladt a csapat
Fotó: Beküldött

Bemutatná szülőföldjét

Gyetvai Gergely tervei között szerepel, hogy a Dunaguri görkorcsolyaklubbal Nógrád megyébe is ellátogatnak a közeljövőben. Szeretné, ha egy két lábon guruló túra keretében a csapat többi tagja is megismerné szülőföldje nevezetességeit. Emellett egy kezdeményezést is indítana az itt élő gyermekek számára. Célja, hogy minél többen megismerhessék ezt az izgalmas és egészséges mozgásformát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában