ügyészség

2021.08.13. 11:22

Betört hozzá, fenyegette, majd combon rúgta ex-feleségét a nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 42 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki 2020 áprilisában volt feleségét és annak élettársát bántalmazta.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az ügyészség tájékoztatása szerint 2020 áprilisában a férfi betört volt felesége otthonába, ahol a beteg asszonyt fellökte és a combján egyszer megrúgta. Ezután a férfi és volt felesége élettársa között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott életveszélyesen megfenyegette vitapartnerét. A volt feleség védekezésképp egy rudat vett magához, ezt azonban a támadó kivette a kezéből és a sértett fejét ütötte meg vele, melytől az eszméletét vesztve a földre esett.

A bántalmazás következtében a nő és élettársa is könnyű sérüléseket szenvedett, ám a férfire mért ütések irányára és erejére figyelemmel fennállt a súlyosabb sérülések keletkezésének lehetősége is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfival szemben magánlaksértés vétsége, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, zaklatás vétsége és könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság az eljárás során keletkezett közel hatvanezer forintos bűnügyi költséget is a férfi fizettesse meg. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában