elismerés

2021.07.14. 13:29

Rangos elismerésben részesült a nógrádi nótaénekes, énekművésszé lépett elő

Immár ötödik alkalommal ünnepelték a közelmúltban a Magyarnóta Napját Budapesten, a Duna Palotában, amikor is a hagyományokhoz hűen átnyújtották a Dankó életmű-díjakat.

P. K.

Bohács István ápolói feladatai megduplázódtak, de munkáját végigkísérték a dallamok Fotó: H. M.

A nap és a díjak alapítója Éliás Tibor magyar operaénekes, a rendezvény létrejöttét pedig a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesülete támogatta és segítette. A pandémia miatt tavaly elhalasztották a díjátadót, így a tavalyi kitüntetettekkel együtt 34 plakett talált gazdára. A díjazottak között található a salgótarjáni születésű Bohács István Aranykoszorús és Arany Cinege díjas nótaénekes, aki Dankó Pista életműdíjban részesült, ezzel énekművésszé lépett elő.

Bohács István portálunk érdeklődésére korábban elmondta: őt a muzsikaszó élteti, s mióta csak az eszét tudja a nótázás segíti át örömön és bánaton. – Az előadói munkásságomnak máig egy célja van: érzelmeket kiváltani az emberekből. Egy-egy nóta képes felidézni az ember örömteli és szomorú emlékeit, így a mosoly mellé sokszor könnyek is társulnak a nézőtéren. Minden szép dalra fogékony vagyok, így nem zárkózom el a komolyzenék, a táncdalok, a musicalek és az operettek elől sem. Érzelmes egyéniség vagyok, így a lírai nóták tényleg nagyon közel állnak a szívemhez, de persze mulatni is nagyon ­szeretek! – tette hozzá az előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában