környezetvédelem

2021.07.28. 15:13

Környezettudatos megoldásokat mutattak be a gyarmati klíma-ponton

A Palócligetben kialakított klíma-ponton várták a szakértők az éghajlat- és egészségvédelem iránt érdeklődőket.

L. J.

Rovarhotel egy klímavédő programban. Az élővilág megóvása is fontos feladat

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A balassagyarmati térségi klímastratégiai projekt részeként a Palócligetben kialakított klíma-ponton várták a szakértők az éghajlat- és egészségvédelem iránt érdeklődőket, akik személyre szabott módon tájékozódhattak ezek összefüggéseiről. A rendezvényt a Szent Anna-napi búcsúval együtt tartották.

– A hőhullámok okozta szív- és érrendszeri problémák, a veseelégtelenség, a betegségterjesztő rovarok elszaporodása, az allergiás megbetegedések, a levegőminőség és a légzőszervi betegségek, valamint a mindenkori klímahelyzet egészségünkre gyakorolt hatásairól kevés szó esik a hétköznapokban – mondta Schwanzer Mónika pályázati referens.

Rovarhotel egy klímavédő programban. Az élővilág megóvása is fontos feladat
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Hozzátette: Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma európai uniós támogatást kapott a térségi klímastratégia kidolgozására. A projekt részeként a klímatudatosságot erősítő, szemléletformáló programsorozat kapcsolódott a Szent Anna-napi búcsúhoz is. A klímaponton az érdeklődők a klímavédelem és az egészségvédelem összefüggéseivel ismerkedhettek, kitölthettek tesztet is, amelynek eredményét megbeszélhették szakemberekkel is. A gyermekeket játékos feladatlapok várták. Dr. Fegyveres-

Fiskál Gábor, a klímastratégia megalkotásáért felelős csoport vezetője szerint örömteli, hogy a rendezvényen újabb lehetőség nyílt a térségi klímastratégia széles körben való bemutatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában