fejlődés

2021.06.22. 19:55

Szárba szökken a civil élet a helyettes államtitkár szerint – átadták Nógrád új központjának székhelyét

Átadták kedden a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ új székhelyét a Klapka út 4. szám alatt.

V. E.

Szárba szökken a civil élet a helyettes államtitkár szerint - átadták Nógrád új központjának székhelyét

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A rendezvényen Tolnai Sándor, a szolgáltató központot üzemeltető Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány alapítója elmondta: februárban foglalhatták el a helyiséget, amelyet a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvánnyal osztanak meg. Az épület berendezéseit egy pályázat segítségével tudták beszerezni.

– Immár nem csak információval, hanem szolgáltatással és egy közösségi térrel várjuk a civileket – közölte ki Tolnai Sándor.

Fekete Zsolt, a megyeszékhely polgármestere rámutatott, hogy Salgótarjánban sok civil szervezet működik, ezért céljuk, hogy segítsék ezeket a közösségeket az értékteremtő munkájukban.

A megyei civil szervezetek anyagi támogatásának jelentőségéről szólt Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő. A honatya rámutatott: bízik benne, hogy hamarosan minden megyei településen működik majd civil szervezet.

Az eseményen jelent volt Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, aki hangsúlyozta: a tavaly indított falusi civil alap pályázat mellett idén új kiírásként meghirdették a városi civil alapot is. Kiemelte: kihívást jelentett a pandémia, ugyanakkor a civil szervezeti élet kezd szárba szökkenni. Ezt alátámasztja az a kiemelkedő pályázati aktivitás is, amely szerint a kiírásokon tízszeres a túljelentkezés. A helyettes államtitkár elárulta: közel három év alatt a kizárólag civilekre szánt büdzsé a négyszeresére emelkedett, így jelenleg csaknem 20 milliárd forintra rúg.

 

Az év civiljei

A rendezvényen kihirdették Az év Nógrád megyei civil szervezete díj nyertesét is. A Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén alapította az elismerést, amely kezdeményezéshez Nógrád Megye Önkormányzata is csatlakozott. A tizenkét jelentkező szervezet közül az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselője vehette át az emléktárgyat, illetve a százezer forintos jutalmat a járványhelyzet miatt kialakult problémák kezelésében tanúsított kiemelkedő szerepvállalásukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában