kitüntetés

2021.06.11. 15:45

Rangos elismerésben részesült a szügyi pedagógus

Török János, a Balassagyarmati Tankerületi Központ alkalmazásában, a Mosoly Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola, Szakközépiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumának (Mosoly Egymi) utazó gyógypedagógusa a napokban vehette át a Pesti Vigadóban prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterétől az Apáczai Csere János-díjat.

L. J.

Török János az Apáczai Csere János-díjjal Beküldött fotó

A kitüntetés szakmai elismerésként adományozható pedagógusok, illetve főiskolai és egyetemi oktatók részére, kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkájukért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységükért.

– Tudtam arról, hogy Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerület Központ vezetője és Siketné Zsiga Judit, a Mosoly Egymi igazgatója felterjesztenek a díjra. Ezúton is szeretném a köszönetemet kifejezni nekik – mondta el lapunknak Török János. Hozzátette: – Azonban egyáltalán nem gondoltam volna, és nem is bíztam benne, hogy megkaphatom ezt a rendkívül rangos elismerést. Úgy vélem, ez egy közösségi díj, hiszen kellettek hozzá a bátorító, motiváló kollégák, valamint azon intézmények közötti együttműködések, ahol mind ez idáig dolgoztam. Hálás vagyok a munkatársaimnak és a tanítványaimnak is, akikkel élmény volt együtt dolgozni.

Török János az Apáczai Csere János-díjjal
Beküldött fotó

Török János leginkább értelmi fogyatékos, valamint nehezen kezelhető gyermekekkel foglalkozott. Mint mondta, ahhoz, hogy sikereket és eredményeket tudjon elérni, nagy szerepe volt a sajátos és egyedi módszereinek. A gyógypedagógus úgy véli, hogy ez a díj tanári pályájának a megkoronázása. Ugyanis március óta már nyugdíjas, de ezt a tanévet megbízási díjjal még mindenképpen szerette volna befejezni a tanítványaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában