Helyi közélet

2021.06.11. 15:30

Két sztárvendég emeli a szombati Park Party színvonalát Karancslapujtőn

Június ­12-én, szombaton immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a helyi Duci Csapat Egyesület a Park Party nemzetközi főzőversenyt.

G. K.

2019-ben több mint ezer fasírozottat készítettek Archív fotó: NMH

Idén újdonságnak számít, hogy az eseményre két neves sztárvendég is ellátogat.

– A Park Partykon eddig soha nem volt sztárfellépő, idén azonban kettő is lesz: Veréb Tamás és Kökény Attila énekes. Utóbbi még soha nem járt a környékünkön, gyönyörű hangja van, rengetegen kedvelik, többek között én is nagyon szeretem – emelte ki Czakó Zoltánné.

A Duci Csapat Egyesület elnöke hozzátette: ezenkívül egész napos programokat, műsorokat tartanak, amelyek hasonlítani fognak az eddig megszokottakhoz.

2019-ben több mint ezer fasírozottat készítettek
Archív fotó: NMH

Szeretnék őrizni a hagyományokat, ezért többen is karancslapujtői népviseletbe öltöznek majd, a fellépőknek, illetve a meghívott vendégeknek pedig helyben készített töltött káposztával fog kedveskedni a Duci Csapat Egyesület. Lesz VIP-sátor is, ahová karszalaggal lehet majd belépni. A nemzetközi főzőversenyre a helyieken, illetve a környékbelieken kívül az ország számos pontjáról érkeznek csapatok.

– Azt gondolom, most sokkal többen jönnek majd Karancslapujtőre, mint az előző években, hiszen az emberek már nagyon ki vannak éhezve a rendezvényekre, vágynak a kikapcsolódásra, ami nem is csoda, hiszen már több mint egy éve úgymond be vagyunk zárva – mondta Czakó Zoltánné.

A főzőcsapatok reggel 7-től 9 óráig regisztrálhatnak, ekkor lehet leadni az otthon előre elkészített süteményeket is, amelyeket díjazni fog a szakmai zsűri. Kilenckor hivatalosan is megnyitják a rendezvényt: köszöntőt mond Baksa Sándor, a település polgármestere, Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke és Czakó Zoltánné. Ezt követően egészen délig a főzésé lesz a főszerep, majd a zsűri elbírálja a jobbnál jobb ételeket. Délután két órától kezdődnek a kulturális műsorok. A nap fénypontjaként 16 óra 15 perckor Kökény Attila, majd Veréb Tamás lép színpadra. Az esemény a 21 óráig tartó utcabállal zárul majd. A nap folyamán ételkóstolási lehetőséggel, illetve meglepetés-gyermekprogramokkal várják a helyszínre látogatókat.

Címkék#Park Party

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában