elismerés

2021.06.17. 19:46

Elismerések sorával hálálták meg a pedagógusok munkáját Salgótarjánban

Ünnepélyes keretek között ismerték el a tanárok és óvodapedagógusok munkáját a napokban megtartott Városi Pedagógusnapon.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Fekete Zsolt, a város polgármestere kifejtette: az oktatás önzetlen hídépítőit Magyarországon 1952 júniusában köszöntötték először szervezetten.

– Az elmúlt közel hét évtizedben a körülmények sokat változtak, azonban a pedagógushivatást választók munkájának fontossága változatlan maradt. Önöket különösen nehéz feladat elé állította a koronavírus-járvány, hiszen az elmúlt egy évben többször kellett a tantermen kívüli, digitális oktatás miatti kihívásokkal megküzdeniük – hangsúlyozta a polgármester, majd köszönetet mondott a város pedagógusainak, amiért a rendkívüli körülmények között is teljesítették feladatukat.

Ezt követően Fekete Zsolt polgármester, illetve dr. Huszár Máté alpolgármester és dr. Dániel Zoltán alpolgármester átadták az ünnephez fűződő elismeréseket.

Hatvanöt éves diplomaátvételének évfordulója alkalmából két pedagógus, Marek Aladárné és Antal Gábor Attila érdemelt vas díszoklevelet. Hatvan évvel ezelőtt szerezte meg tanító végzettségét Barna Ferencné, amiért gyémánt díszdiplomát vehetett át. Aranyszínben csillogott az oklevél két tanár – Rozgonyi István és Kiss-Csitári Tiborné – mellett három óvónő – Kiss Irén, Polaneczky Istvánné és Schuller Mária – számára is. Ők fél évszázaddal ezelőtt kapták kézhez diplomájukat.

Ezután Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerték el Balogh Judit, Bocsó Márta, Czikoráné Bejczy Zita, Huszárné Balogh Bernadett, Kadlótné Horváth Márta, Képesi Istvánné, Kis Miklósné, Mohácsi Lajosné, Szőke Gáborné és Tölgyesi Mária Zsuzsanna munkáját.

A Szlivka László Alapítvány díját az idei tanévben a szervezet kuratóriuma Sebestyén Szilárdnak, utánpótlás-nevelő edzőnek adományozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában