természetvédelem

2021.06.23. 18:58

A jó cél érdekében gyalogol: 440 kilométeres svéd túrára készül a pásztói lány

Akciójával a természetvédelem fontosságára és megóvására hívja fel a figyelmet a pásztói világutazó, aki legújabb túrájával ezúttal egy magyar szervezetet támogat.

Nagy Orsolya

Jótékony célt szolgál a helyi születésű fiatal lány legújabb túrája. Till Anilla néhány évvel ezelőtt végigjárta az El Caminót, Európa leghosszabb zarándokútját, tavaly pedig az ismert magyar zarándokúton is végigment, amely Esztergomtól Máriagyűdig mintegy 431 kilométeres. Mivel sokan felfigyeltek erre a teljesítményre és az interneten keresztül követték őt, így a pásztói lány úgy döntött, hogy ismét útnak indul, de ezúttal sétája nemesebb célra irányul, ugyanis adománygyűjtéshez köti hozzá.

– Valamilyen természetvédelmi okot szerettem volna hozzákapcsolni a túraútvonalhoz, ugyanis szívügyem ez a téma, ráadásul a tanulmányaimhoz is társul az akció, hiszen a fenntarthatósággal kapcsolatos kommunikációt hallgattam egy svédországi egyetemen. Tulajdonképpen ez jó gyakorlati példája a környezeti értékeink megóvásának és e cél népszerűsítésének – közölte Till Anilla. Hozzátette: a tervek szerint június 24-én, csütörtökön indulnak útnak párjával, amely során 440 kilométert gyalogolnak mintegy két-három héten keresztül Svédországban, a Kungsleden elnevezésű túrán.

Till Anilla a svédországi egyetemen megszerzett tudását Magyarországon szeretné majd hasznosítani | Fotó: Beküldött / NMH

A pásztói hölgy arra is kitért, hogy az elmúlt hetekben aktívan próbált keresni olyan szervezeteket, amelyek természetvédelemmel foglalkoznak, és szívesen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Így talált rá a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületre, akik örömmel fogadták a felhívást.

Anilla túrája során egyébként legalább 300 eurót szeretne összegyűjteni a szervezet számára és öt eurótól lehet támogatni a jótékony kezdeményezést.

– Zarándoklatunkkal, gyaloglásunkkal a természetvédelemre és az egyesület hasznos tevékenységére szeretném felhívni a figyelmet. Így az utazásunk által egy magyar szervezetet is tudunk támogatni – hangsúlyozta a fiatal hölgy.

A pásztói világutazó a terveivel kapcsolatban azt is elárulta, hogy pár héttel ezelőtt diplomázott, de egyelőre Svédországban marad. A nyár folyamán aztán hazautazik, hiszen az eddig megszerzett tudását Magyarországon szeretné majd hasznosítani. Az pedig már biztos, hogy az egyik budapesti egyetemen fog tanítani az ősztől.

Már egy-két nap is jót tesz a szabadban

Azzal kapcsolatban, hogy manapság mennyire kedvelik az emberek a természetközeli kirándulásokat, Anilla úgy fogalmazott, hogy tapasztalata szerint egyre inkább a rövid városi utazások kerültek előtérbe. Ő maga is szívesen felkeresi a kedvelt nagyobb városokat, ugyanakkor a természetben is nagyon sok időt tölt. Bár nem mindenkinek van több hét szabadideje arra, hogy utazzon, azonban már egy-két szabadban eltöltött kirándulás is nagyon jót tesz az embernek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában