Európa-nap

2021.05.07. 07:01

Virtuális térben adják át az idei Nógrád megyében Európáért díjakat

A járványhelyzet miatt még idén sem a somoskői várnál hívja életre hagyományos Európa-napi rendezvényét a salgótarjáni Europe Direct Nógrád Megyei Információs Iroda.

P. K.

Fenyvesiné Mester Erika tájékoztatott az eseményekről

Forrás: NMH

Fotó: Ladoczki Balázs

Fenyvesiné Mester Erika irodavezető érdeklődésünkre elmondta, hogy szűkebb hazánkban az európai béke és egység ünnepét a virtuális térbe költöztetik át május 8-án, szombaton.

– Az érdeklődők a közösségi oldalunkon követhetik az egész napos programsorozatot, amelyet 9 órakor az ünnepi köszöntővel nyitunk meg – tette hozzá az irodavezető. Ezt követően – 10, majd 14 órakor – az irodavezetés a Fejlődő, Élhető és Szerethető Városért Egyesülettel közösen alapított Nógrád megyében Európáért Díjat nyújtja át választottjainak. – Tavaly döntöttünk úgy, hogy évente két alkalommal – a szabad sajtó, valamint az unióhoz való csatlakozás napján – az arra érdemes személyeket elismeréssel jutalmazzuk. A magyar sajtó napján médiaszakemberek, míg az Európa-napon egyéb területen tevékenykedők vehetik át a díjat – ismertette az irodavezető. Idén sajtónapi kategóriában Kéri Istvánnak, a 3100.hu hírportál tulajdonosának, a Nógrád Megyei Hírlap külsős újságírójának ítélték oda a kitüntetést, amelynek átadását a járványügyi korlátozások miatt márciusban elhalasztották, így azt most pótolják.

Fenyvesiné Mester Erika tájékoztatott az eseményekről
Fotó: NMH

Mindemellett 12 és 15 órától az iroda által meghirdetett két online totó eredményeit is kihirdetik, de napközben Európa témájú verseket is hallhatnak a nézők. Az Európa-nap alkalmából meghirdetett totó megfejtéseit május 8-án, szombaton, 12 óráig várják a szervezők. A válaszadók között értékes ajándékokat sorsolnak ki.

Felkészítettek

Fenyvesiné Mester Erika elmondta, hogy áprilisban EU-órákkal és konzultációkkal – a járványügyi szabályok betartásával – segítették az érettségire készülő tanulókat ismereteik bővítésében. A nógrádiak körében nagy volt az érdeklődés: egyebek mellett megismerték az Európai Unió történelmét, aktualitásokról informálódtak, de az iroda ingyenes kiadványai is segítséget jelentettek a háttéranyag begyűjtéséhez. Az órák végén az uniós totó kitöltését is bevállalták a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában