siker

2021.05.14. 04:00

Újabb sikereket könyvelhet el a salgótarjáni nyugalmazott gépészmérnök

Agócs József okleveles gépészmérnök, műszaki doktor a hetvenharmadik életévében jár. Ennek megfelelően már évek óta a nyugállományúak sorát gyarapítja.

Cs. B.

Dr. Agócs József

Forrás: NMH

Ebben az élethelyzetben viszont értelemszerűen több ideje marad, hogy kedvenc időtöltésével, a fotózással foglalkozzon. Már gyermekkorában elkezdett fényképezni, majd középiskolásként és főleg egyetemi hallgatóként aktívan űzte ezt a hobbit. Az utóbbi években – nem függetlenül a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesületbe való belépésétől és ott kifejtett aktivitásától – egyre szebb eredményeket ért el immár a fotóművészet területén. Ezt megannyi jelentős helyi, hazai, nemzetközi – csoportos és önálló – kiállításon való sikeres szereplés igazolja, de mindenekelőtt az elnyert díjak, kitüntetések sokasága fémjelzi.

Az elismerések sora a közelmúltban is gyarapodott, minthogy – az egyébként világutazónak is nevezhető – dr. Agócs József a minap két örömteli hírről kapott értesítést. Egyrészt a Magyarország 365 című fotópályázatra beküldött egyik képét tervezik beszerkeszteni az akciót megörökítő, májusban megjelenő, úgymond hivatalos, várhatóan reprezentatív albumba. A döntéshozók, szakmai ítészek minősítésének értékét, jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy nem kevesebb mint huszonötezer felvételből választották ki a salgótarjáni fotóművész alkotását.

Ugyancsak eredményesen pályázott és egy jelentősebb összeget nyert a Magyar Művészeti Akadémia alkotói tevékenységhez kapcsolódó eszközbeszerzés elnevezésű keretéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában