várakozás

2021.05.14. 04:00

Nagyon várja a rendezvények újraindulását az idősek megyei képviselete

A Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete úgymond ernyőszervezetként működik: huszonhárom civil szervezet, hét napközi tartozik hozzá, és tagnak tekinthető mintegy tucatnyi magánszemély is.

Cs. B.

Fekete Lászlóné

Forrás: Beküldött

A képviselet hatóköre Nyugat-Nógrádig terjed ki, s összesen négy-ötezernyi nyugállományú ember érdekében fejti ki tevékenységét. Jellemző munkaformáik, az úgynevezett nagyrendezvényeik – például az idősek napja, a szépkorúak karácsonya vagy a tagság kézügyességét, kreativitását reprezentáló Őszikék című kiállítás – közül többet a vírusjárvány okozta szükségszerű korlátozások miatt nem tudtak megtartani.

Fekete Lászlóné
Fotó: Beküldött

Így, mint Fekete Lászlóné – aki 2010 óta a szervezet elnöke – elmondta, megerősítette, hogy napjainkban főként a közeli és távolabbi jövő teendőiről gondolkodnak, és bíznak abban, hogy minél nagyobb mértékben sikerül megvalósítani elképzeléseiket. Országos képviseletük révén kapcsolódtak, illetve kapcsolódnak a Nyugdíjas Szervezetek Egyesületének Tanácsához. A Munkásotthon téren lévő épületben székelő TEMI Alapítvánnyal és a városi idősügyi tanáccsal együttműködve szeretnének elméleti, valamint gyakorlati segítséget nyújtani a manapság az érdeklődő éltesebb korúak számára is egyre nélkülözhetetlenebb, úgynevezett okoseszközök használatához.

Terveik között szerepel egy olyan előadás-sorozat megszervezése is, amelyben az időskori betegségekkel – köztük a demencia különböző formáival és kezelésük lehetséges módjaival – ismertetnék meg a hallgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában