volánnál

2021.04.21. 06:50

Zöld lámpát kaptak, ismét lehet jogosítványt szerezni Nógrád megyében is

Újraindulhatnak a járművezetői vizsgák és az utánképzések is országszerte, így Nógrád megyében is. Ugyanakkor csak szigorú higiéniás szabályok betartása mellett folytatják az oktatást és az ügyfélfogadást is.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Több mint egy hónap kihagyás után ismét róhatják a tanuló vezetők szűkebb hazánk útjait. A vizsgaközpont a működését érintő védelmi intézkedések és jogszabályok alapján – az Innovációs és Technológiai Minisztériummal történt előzetes egyeztetést követően – újraindítja tevékenységeit.

Racskó Ilona, egy pásztói autósiskola vezetője nagyon örül az újrakezdés lehetőségének, hiszen az elmúlt időszakban feltorlódtak a gyakorlati oktatásra váró tanulók, amely többek között az előre nem látott akadályok következménye. Ugyanakkor fontos az óvatosság, mert a fertőzés kockázata még mindig jelentős.

– Nagyon nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött, azonban a napokban ismét zöld lámpát kaptunk és újra dolgozhatunk. Megkezdtük tanulóink értesítését és a személyes ügyfélfogadást is, amelyet előre egyeztetett időpontban bonyolítunk le. Az online képzés, a telefonos, valamint az elektronikusan történő megkeresés a korlátozás alatt is folyamatosan és zavartalanul működött, de a járványügyi helyzetre való tekintettel a személyes ügyfélfogadás és a kontaktórás képzés nem volt megengedett – mondta el portálunknak Racskó Ilona.

Hozzátette: a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont ügyfélszolgálati irodáiban mostantól a járványügyi előírások betartásával ismét lehetővé válik a személyes ügyintézés. Ezen túlmenően elsőként a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le. Az érintett ügyfelek kiértesítése pedig már folyamatban van.

A szakember arra is kitért, hogy a Magyar Vöröskereszt is újraindítja az elsősegélynyújtói vizsgákat.

– Huszti Lászlóval, a Szakoktatók Országos Érdekképviseleti Egyesületének elnökével egyetértve én is fokozott óvatosságra kérem a kollégákat. Fontos, hogy felelős döntéseket hozzon minden szakoktató, tekintettel legyenek a tanulók szempontjaira, valamint fokozottan ügyeljenek a higiéniai szabályok betartására – közölte a vezető.

Mint mondta, az autósiskolák a koronavírus okozta járványügyi helyzetben a hatósági előírásoknak maximálisan megfelelve védik tanulóik egészségét, de tájékoztatókkal is segítik őket. Ezenkívül az oktatás alatt az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése és kézfertőtlenítő használata kötelező, valamint minden ügyfél után fertőtlenítik a helyiségeket.

Tóth Attila gépjárművezető-szakoktató portálunknak elárulta, hogy nagyon örült a hírnek, mert már nagyon hiányzott a munka számára. Kifejtette azt is, hogy pont márciusra jött volna egyenesbe a tavalyi korlátozás okozta feltorlódás miatt, de most ismét nagyon sok a tanuló. A szakoktató bízik benne továbbá, hogy többször már nem kell szüneteltetni az oktatást a járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában