kutyaiskola

2021.04.02. 14:07

Több évtizedes tapasztalattal oktatja az ebeket engedelmességre a rétsági kutyakiképző

A városban nincs kijelölt szabad terület a házi kedvencek sétáltatására, futtatására.

L. J.

A Radnóti utca folytatásán, a régi katonai sportpálya mellett található a kutyaiskola

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A kedvezőtlen helyzetet azonban enyhítheti, hogy idén márciusban kutyaiskolát nyitott a településen Fülemen Erhard, aki több évtizede foglalkozik kutyakiképzéssel. A szakember elmondása szerint a kutyás sportok több ágazatában is jelen volt, illetve éveken keresztül a Főnix Speciális Mentőknél dolgozott keresőkutyával. Itt megtanulta, hogy mit is jelent összhangban lenni a kutyánkkal.

– Tulajdonképpen ezt a kiegyensúlyozottságot próbálom átadni a tanulni vágyó embereknek az iskolában – mondta el portálunknak Fülemen Erhard. Hozzátette:

– Az érdeklődők többféle képzési lehetőségből választhatnak. Az alap családi fegyelmezéstől akár a munkavizsga szintekig. Így lehetőség van fegyelmező, őrző-védő, mentőkutyás, sportkutyás, vadászkutyás és szolgálati kutyák képzésére is. Aki pedig versenyezni vagy vizsgázni szeretne, az több kutyás sport közül választhat.

Fülemen Erhard azért választotta Rétságot, mert az előzetes felmérések alapján, úgy érezte, hogy itt igény van egy olyan helyre, ahol az emberek kikapcsolódhatnak a kutyájukkal. A kezdeményezést a helyi önkormányzatnál is támogatták.

A Radnóti utca folytatásán, a régi katonai sportpálya mellett található a kutyaiskola
Fotó: L. B. / NMH

– Ezúton is szeretnénk megköszönni az önkormányzatnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a Radnóti utca folytatásán, a régi katonai sportpálya mellett található területet. Emellett abban a támogatásban részesítette az iskolát, hogy az első évben nem kell a megállapított bérleti díjat befizetnünk – mondta Fülemen Erhard.

Az üres területre egy táblát helyeztek ki, amelyen arra kérik a quadosokat, hogy vigyázzanak a talaj épségére. A helyszín bekerítése és a szükséges műtárgyak felépítése megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában