vendéglátás

2021.04.27. 10:28

Nem gyűlt a tömeg a teraszokon – így nyitott Nógrád megye

Megnyitottak megyénkben is a vendéglátóhelyek szabadtéri helyiségei a napokban. Több településen telt ház volt a teraszokon, de akadtak olyan városok is, ahol szinte alig mozdultak ki. A vendéglátósok úgy látják, az emberek még félnek a koronavírustól.

Nagy Orsolya

Fotó: Hegedűs Márk

Több hónapnyi zárás után a hétvégén kinyithattak a nógrádi vendéglátóhelyek teraszai is. Emellett pedig a kijárási tilalom kezdete is 23 órára tolódott. A szigorítások feloldását követően a vendéglátóhelyek teraszai 5 óráról 21 óra 30 percig lehetnek nyitva, a vendégeknek nem kötelező a maszkviselés, viszont az alkalmazottaknak maszkban kell kiszolgálniuk.

Salgótarjánban az első napokon még kevesen mozdultak ki, de néhány városban már megteltek a szabadtéri helyiségek.

Tóth Attila, az egyik salgótarjáni vendéglátóhely tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta, hogy a múlt hétvégén még kevés vendég érkezett hozzájuk. Ugyanakkor bízik benne, hogy a további korlátozások enyhítésével, valamint a jó időjárásnak köszönhetően növekszik majd a forgalom a megyeszékhelyen is.

Pásztón több étterem és szórakozóhely teraszán is telt ház volt a napokban. Molnár Szabolcs, az egyik pásztói önkiszolgáló étterem üzletvezetője kifejtette: ők ugyan speciális helyzetben vannak, mert náluk kifejezetten ebédet lehet fogyasztani és hétvégente is zárva vannak, ennek ellenére voltak, akik már most a teraszon fogyasztották el az ételüket.

– Biztos, hogy nagy igényük van az embereknek arra, hogy ne csak otthon ebédeljenek, hanem egy étteremben vagy a teraszon. Az elmúlt hónapokban a kiszállítás során több vendég megjegyezte, hogy már nagyon várják a nyitást és szeretnének megpihenni, valamint nyugodtan ebédelni a vendéglátóhelyeken – közölte Molnár Szabolcs.

Az egyik pásztói szórakozóhely szabadtéri helyisége is teljesen megtelt a hétvégén. Horváth Zoltán tulajdonos úgy fogalmazott, hogy a környékbeliek nagyon örültek neki, hogy végre kiszabadulhattak. Ugyanakkor nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, de bízik benne, hogy nem lesz egy újabb zárás, hiszen már fél éve nem voltak nyitva, ami meglehetősen hosszú idő. A belső terek megnyitását is nagyon várja már a tulajdonos.

Egy másik pásztói vendéglátóhely teraszán is telt ház volt. Brunda Martin és Kovács Xénia, az étterem vezetői elárulták, hogy nagyon sokan érkeztek lazítani, szinte alig volt szabad asztaluk, de akadtak olyanok is, akik már előre foglaltak, hogy legyen helyük. Volt olyan nap, amikor délelőttől egészen az esti órákig érkeztek a vendégek.

Bátonyterenyén – hasonlóan Salgótarjánhoz – még kevesen mozdultak ki otthonról. Rátóti Zoltán, az egyik helyi vendéglátóhely tulajdonosa elmondta, hogy félnek az emberek a koronavírustól, ráadásul még az időjárás sem az igazi, így nem sokan merészkedtek ki a teraszokra.

Lázban égtek a tulajdonosok

Egy nappal a teraszok nyitása előtt már lázban égtek a balassagyarmati vendéglátóipari egységek tulajdonosai – és természetesen az „ügyfélkörök” is. A városközponttól kőhajításnyira található, Rákóczi úti kocsma üzletvezetője, amikor felkerestük, amolyan Aladdin módra, éppen fényesre tisztította a röviditalos üvegeket. Elmondta, ő cseppet sem várt tovább, amint megkapta az engedélyt, azonnal tárta a kapuit, hiszen jó előre felkészült mindenre, ráadásul a járványszünet alatt némi fejlesztéseket is végrehajtott: kicserélte a nyílászárókat, korszerűsítette a fűtési rendszert és felújította a mosdókat. Bár az első napokban még nem köszönthetett akkora forgalmat, mint ami a helyet tavaly nyáron és ősz elején jellemezte, azért a korábbi törzsalakok már visszatértek. Az árakon kismértékben emelt, de ezt semmiképpen sem sínyli meg a leendő bevétel.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Ti mit tapasztaltatok❓☕️🍦 Írjátok meg nekünk kommentben❗👇

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában