oktatás

2021.04.24. 09:48

Jól teljesítettek a gyarmati Szondi diákjai a szakmai versenyen

Március elején rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi előválogatóit.

L. J.

Hatvan százalék felett teljesítettek a diákok

Forrás: NMH

Fotó: Illusztráció

A járványhelyzet miatt azonban nem minden szakmában tudták megírni a diákok az írásbeli feladatsort. Március elején ugyanis minden előválogatót lemondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Csupán az asztalos-; a gépgyártás-technológiai technikus, a kőműves-; festő-mázoló-tapétázó; magasépítő technikus, villanyszerelő-, pincér-; szakács-; vendéglátás-szervező, fodrász-; cukrászszakmában tanulók tudták megírni a versenyfeladatokat.

Tanka Ágnes, az Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta, hogy az intézmény diákjai nagyon szép eredményt értek el az előválogatón villanyszerelő-, kőműves- és festő-mázoló-tapétázó szakmákban. A kiváló tanulmányi versenyeredmény alapján pedig több szondis diák is mentesül a szakmai vizsgák jelentős része alól.

Hatvan százalék felett teljesítettek a diákok
Fotó: Illusztráció / NMH

– A villanyszerelők közül országosan 276 villanyszerelő írt dolgozatot. Ebből Nógrád megyét négy szondis diák képviselte. Újvári Tamás a 18., Molnár Máté a 34., Czakó Alex a 41., Hajdú Adorján pedig a 47. helyezést érte el. Mindegyikük nyolcvan százalék felett teljesített a versenyen. A felkészítő tanáruk Márton Zsolt László volt – mondta Tanka Ágnes. Hozzátette: – A kőműveseknél kilenc tanuló mérettette meg magát Nógrád megyében. Közülük csupán a Szondi Szakképző diákjai teljesítettek hatvan százalék felett. Hegyi Zoltán hetvenkettő, Kanyó Balázs pedig hatvanhét százalékot ért el. A festő-mázoló, tapétázószakmánál pedig Juhász Dávid hatvanhét százalékkal érte el, hogy mentesüljön a komplex szakmai vizsga írásbeli része alól. Felkészítő tanáraik Stolcz Zoltán és Laczkó Szilveszter voltak.

Tanka Ágnes továbbá kifejtette, hogy ezen a megmérettetésen azoknak a versenyzőknek, akik elérték a hatvan százalékot, még április vége előtt elküldik az igazolást az elért írásbeli vizsgatevékenységről.

– Ezek az eredmények is jól példázzák, hogy az online oktatás alkalmas tanulmányi sikerek elérésére. Az a diák, aki elszántan, céltudatosan készül a bizonyítvány megszerzésére, az ez idő alatt is jól fel tudott készülni a versenyre. Ahogy az említett hét szondis diák is – mondta Tanka Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában