Nógrád megye

2021.04.13. 16:46

Elkészült Nógrád megye területfejlesztési programja, várják az észrevételeket

A területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény a megyei önkormányzatok kötelező feladatává teszi a megyei területfejlesztési program elkészítését, időszakos felülvizsgálatát.

Nool

Skuczi Nándor

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke portálunknak elmondta, hogy elkészült a Nógrád Megye Területfejlesztési Programja 2021–2027 és a Nógrád Megyei Területfejlesztési Program 2021–2027 Területi Hatásvizsgálata című két dokumentum.

– A programot – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – 45 napos, széles körű szakmai és társadalmi egyeztetésre bocsátjuk a jogszabályban meghatározott szervek mellett a gazdasági szektor szereplői, a társadalmi szervezetek, felsőoktatási intézmények, történelmi egyházak és állampolgárok számára. A dokumentumok elérhetőek Nógrád Megye Önkormányzatának honlapján – tette hozzá.

A véleményezésre nyitva álló időszakban várják az észrevételeket, hogy a projekt mindezek figyelembevételével – immár végleges tartalommal – a megyei közgyűlés elé kerüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában