praktikák

2021.04.23. 16:45

A tarjáni kozmetikus szerint átalakította a sminktrendet a maszkhasználat

Nincs jó hatással arcbőrünkre a maszk rendszeres viselése. A kozmetikus javaslata szerint, most fokozottan oda kell figyelni bőrünk ápolására és arra, hogy azt minőségi termékekkel tegyük.

Nagy Orsolya

Egyénenként többféle irritáció is előfordulhat, különböző kellemetlen bőrtüneteket válthat ki az arcot takaró maszk folyamatos viselése Beküldött fotó

Domonkos Szilvia már 14 éve dolgozik kozmetikusként a megyeszékhelyen. Tanulmányait Budapesten végezte, több versenyen is részt vett, számos oklevéllel büszkélkedhet, valamint a közelmúltban megszerezte a mesterkozmetikus-végzettséget is, amely a szakma csúcsa. Folyamatosan képzi magát, hiszen fontosnak tartja, hogy ne ragadjon le bizonyos dolgoknál, ráadásul a vendégek részéről is nagy igény mutatkozik az újdonságokra.

A salgótarjáni kozmetikus portálunknak elmondta, a koronavírus miatt átalakult életünkkel a sminkelési és bőrápolási szokások is megváltoztak az elmúlt évben, főként a maszkviselés miatt. A mostani helyzet nemcsak a lelkünkre, de a bőrünkre is negatívan hat.

– A különböző bőrtípusú egyéneknél mind másfajta tüneteket válthat ki a maszkhordás. A zsíros és vízhiányos bőr szárazabbá válhat, a pattanásos bőr pedig könnyebben begyullad. Ezenkívül más irritációk is előfordulhatnak – közölte Domonkos Szilvia.

Egyénenként többféle irritáció is előfordulhat, különböző kellemetlen bőrtüneteket válthat ki az arcot takaró maszk folyamatos viselése
Beküldött fotó

Hozzátette: napjainkban szinte már mindenkinek van valamilyen bőrproblémája, amely egyebek mellett az életvitel, az időjárás szélsőséges változásai, a különböző kozmetikumok és a beszedett gyógyszerek miatt alakulhat ki.

– Most, hogy beköszöntött a tavasz, olyan kozmetikumot szükséges vásárolni, amely tartalmaz fényvédőt, tehát megvédi arcunkat a nap káros sugaraitól. Ráadásul ilyenkor le is kellene cserélni a téli krémet, olyanra, amely nem zsíros, vizesebb és lágyabb, így a bőrt nem nehezíti el, főleg a maszk alatt – fogalmazott a kozmetikus.

A sminkelési szokások is megváltoztak az elmúlt időszakban. Domonkos Szilvia kiemelte, a nők most kevésbé sminkelnek. Inkább a szemeket és a szemöldököket hangsúlyozzák ki. Rúzst pedig jóformán alig használnak, hiszen a szájat úgysem látja senki az arcot eltakaró darab miatt. Alapozót ugyanakkor még viselnek a hölgyek, de ezeknél a termékeknél is fontos a jó minőség. Sokan választják az úgynevezett szempillaliftinget és a műszempillát is, amely nagy mértékben hozzájárul a szem kiemeléséhez. A kozmetikus kifejtette, hogy az idei trend a smink nélküli, egészséges natúr bőr, tehát visszatért a természetesség.

Állandóan ápoljuk az arcbőrünket!

A kozmetikus úgy fogalmazott, hogy valójában nem kell, hogy eltérjünk a napi rutintól, de most fokozottabban ügyeljünk a rendszeres védelemre. Érdemes erősebb hatóanyagú krémeket felvinni a bőrre, valamint minőségi termékeket használni. Sokan még mindig nem járnak utána, hogy melyik az a kozmetikum, amely az ő bőrtípusuk számára a legalkalmasabb. Némelyik termék akár árthat is a bőrnek, ha nem megfelelő, éppen ezért fontos lenne szakemberrel egyeztetni ezek használatáról.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Te vajon mennyit ismersz az otthoni szépségápolási praktikákból?💅👠💄 Teszteld magad és töltsd ki kvízünk!👀 👇

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában