magyar falu program

2021.03.05. 14:50

Hárommillió forint értékű új orvosi eszközök érkeztek a somosi Egészségházba

A közelmúltban érkeztek meg az új orvosi és védőnői eszközök a helyi Egészségházba.

G. K.

Az újonnan érkezett kellékek egy része

Forrás: Beküldött

– A Magyar Falu Programnak köszönhetően az elmúlt esztendőben a somoskőújfalui önkormányzat közel hárommillió forintos támogatást kapott orvosi eszközök beszerzésére – olvasható a település hivatalos közösségi oldalán.

Mint írják: ennek köszönhetően a fogorvosi rendelő közel egymillió forint értékű sterilizátorral – B típusú autokláv – gazdagodott. A gyermekorvosi-védőnői rendelőbe különböző szűrőeszközöket – dermatoszkópot, szte­reoteszteket, szűrőaudio­métert, magzatiszívhang-vizsgálót, légzésfigyelőt, vérnyomásmérőket, vércukorszintmérőt – és számos további kisebb értékű kelléket, bútorokat, számítógépet és nyomtatót vásároltak kétmillió forint értékben.

Az újonnan érkezett kellékek egy része
Fotó: Beküldött

– Reményeink szerint az új eszközök mind a gyógyítás, mind pedig a betegségmegelőzés terén nagy segítségükre lesznek a rendelőben dolgozó, áldozatos munkát végző orvosoknak, asszisztenseknek, illetve a védőnőnek – hangsúlyozzák a hivatalos közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában