búcsú

2021.03.09. 13:51

Öt évnyi siker után távozik az eresztvényi látogatóközpont vezetője

Drexler Szilárd, akinek neve mára összeforrott az Eresztvény és környéki fejlesztésekkel, öt év sikeres munkája után úgy határozott, hogy áprilistól megszakítja kapcsolatát a Novohrad–Nógrád Geoparkkal és a Salgótarjáni Városfejlesztői és Turisztikai Kft.-vel. Távozásának okáról kérdeztük a leköszönő irodavezetőt.

Palchuber Kinga

Úgy érzi, nem valósíthatta meg stratégiai elképzeléseit

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Drexler Szilárd 2016-ban nyitotta ki ajtaját az eresztvényi látogatóközpontnak, azóta elkötelezetten dolgozott a természet védelméért és Salgótarján turisztikai előrelépéséért.

– Sikerként éltük meg, amikor a nyitás utáni első évben már 15 ezer látogatót számláltunk, amely azóta átlagban 45-50 ezerre nőtt. Munkatársaimmal közösen színvonalas kávézót alakítottunk ki, átrendeztük a Geocsodák háza kiállításait, működtettük a kisvonatot, gondoztuk a Madárparkot, megmentettük a Tourinform irodát, támogattuk a helyi termelőket, népszerű programokat rendeztünk, de közreműködtünk abban is, hogy a Geopark része maradjon az UNESCO hálózatának – emlékeztetett a leköszönő irodavezető.

Munkájuk során olyan projekteket is előkészítettek, mint az eresztvényi szálláshelyfejlesztés, amelyre hamarosan nagyobb összegű támogatás is érkezik.

Úgy érzi, nem valósíthatta meg stratégiai elképzeléseit
Fotó: L. B. / NMH

A történet azonban véget ér, ugyanis Drexler Szilárd áprilistól megszakítja kapcsolatát a Novohrad–Nógrád Geoparkkal és a Salgótarjáni Városfejlesztői és Turisztikai Kft.-vel.

– Nyilvánvalóvá vált, hogy szintet kellene lépnünk és még tovább fejlődni. Legalább féléves munkát fektettem abba, hogy előkészítsek egy olyan átalakulást, amely erősítette volna a minőségi ökoturizmust a térségben, és feltehette volna Salgótarjánt a turisztikai térképre. Egy olyan szervezetet képzeltem el, amely feszes pénzügyi fegyelemmel, egyre bővülő bevételi lehetőségekkel és hosszú távon stabil hátteret biztosít annak, hogy felépítsünk egy medvesi turisztikai márkát. Ehhez minden megvolt, dicsérendő, hogy az önkormányzat is felismerte ezt. Azonban tudomásul kellett vennem, úgy alakultak a körülmények, hogy nem tudtam teljes értékűen a feladatra koncentrálni… – fejtette ki távozásának okát: – Nehéz egy olyan szervezetben, egy olyan saját vízión és feladaton dolgozni, ahol az elképzeléseimet nem valósíthatom meg stratégiai és operatív szinten. Ezt elfogadtam, de úgy érzem, nem folytathatom…

Drexler Szilárd kiemelte: érezhetően emelkedik a turisták száma, amely hátrányára válhat a természetnek. A jövőben megoldás lehet a parkolási lehetőség rendezése, amelyhez érdemes lenne elmozdulni Somoskő és Salgóbánya felé, illetve tehermentesíteni az erdőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában