koronavírus

2021.03.29. 20:13

Elsőként megyénk kistelepülésein jelentek meg a honvédség oltóbuszai

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján arról is szólt, hogy Nógrád megye kistelepülésein honvédségi oltóbuszok segítségével is oltják az előzetesen regisztráltakat.

Gerhát Karina

Nõtincs, 2021. március 27. Lakossági oltás a Magyar Honvédség oltóbuszában az Astra Zeneca koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával Nõtincsen a községháza udvarán 2021. március 27-én. Elsõként Nógrád megyében segítenek a Magyar Honvédség oltóbuszai az oltásban. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI/Kovács Attila

Fotó: Kovács Attila

Hétfőig 306 ember kapta meg így a vakcinát. Az oltás öt busszal zajlik szűkebb hazánkban, néhány nap múlva pedig már Komárom-Esztergom megyében is.

– Nőtincsen jelent meg először a Magyar Honvédség oltóbusza. Felhívom a figyelmet arra, hogy ebben az esetben is szükséges a regisztráció. Aki szeretne védőoltást kapni mindig regisztrálnia kell, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy elérjük és meg tudjuk szólítani az illetőt – emelte ki Müller Cecília. Mint megtudtuk az oltóbuszok hétfőn öt megyei községben – Nőtincsen, Szendehelyen, Romhányban, Bujákon és Bercelen – jelentek meg.

– Ezek jellemzően kistelepülések, tehát az oltóbuszok azt szeretnék elősegíteni, hogy az ilyen kis falvakban lakó állampolgárok még egyszerűbben, még könnyebben, helyben kapják meg a védőoltásukat. Ez egy további lehetőség arra, hogy meggyorsítsuk a vakcinák beadását. Az oltópontok természetesen továbbra is folyamatosan működnek – fejtette ki az országos tisztifőorvos. Ma Szendehelyen, Romhányban, Magyarnándorban, illetve Bujákon oltanak a buszok segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában