petíció

2021.03.03. 13:21

Dízelmozdonyok zajától szenved a lakosság Somoskőújfaluban

Dr. Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője lakossági panasz miatt levélben fordult dr. Homolya Róberthez, a MÁV Zrt. vezérigazgatójához.

Palchuber Kinga

– A több éve megszokott motorvonatok helyett újra mozdonyos szerelvények koptatják a síneket a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon. Utóbbiak a legtöbbször két személykocsival közlekednek, de előfordul, hogy egy kocsit húz a mozdony a pályán. Értelemszerűen ezektől a nagy dízelmozdonyoktól már elszokott a lakosság és nem is szeretné újra a korszerűtlen technikának a zajterhelését megszokni – részletezte érdeklődésünkre a honatya. Hozzátette: eddig a felújított motorvonatok elfogadható minőséget képviseltek, azonban a dízelmozdonyokkal visszaléptünk az időben.

– Számomra ez a lépés elfogadhatatlan, nem lehet az egész Kelet-nógrádi térséget és Salgótarjánt ilyen helyzetbe hozni. Meglátásom szerint a végleges és megnyugtató megoldás erre a problémára az, ha sikerül a Hatvan-Somoskőújfalu vonalat korszerűsíteni és villamosítani. Addig is levelemben arra kértem a társaságot, hogy a vonalon újra csendes, modern szerelvények közlekedjenek – mondta dr. Becsó Károly.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Javaslatában megfogalmazta, hogy amíg korszerű motorvonatokat nem tudnak hadrendbe állítani, addig az utolsó Somoskőújfalura érkező járat mozdonya a reggeli első járatig menjen le Salgótarján külső pályaudvarára. Salgótarján egyébként az egyetlen megyeszékhely, ahová nem két sínpár vezet, amely nincs villamosítva, s ahol a lakosság csak álmodik az Intercity közlekedésről.

(Borítóképünk illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában