nyugat-nógrád

2021.01.03. 12:57

Várják a nyugat-nógrádi lakosság javaslatait, ötleteit

A Széchenyi 2020 programban Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma 10,47 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása című projektet.

L. J.

– A balassagyarmati térségi klímastratégia megalkotásának célja a klímaváltozás okozta kockázatok megelőzése, a hatások mérséklése, az alkalmazkodóképesség javítása. A helyi feltételekhez illeszkedő dokumentum kidolgozása az érintettek széles körének bevonásával meghatározza a legfontosabb beavatkozási irányokat – tájékoztatta portálunkat Schwanzer Mónika pályázati referens.

– A stratégia átfogó helyzetértékelés, célmeghatározás és terv a következő 20-30 évre. Az intézkedési terv olyan helyi, városrészi, intézményi, szomszédsági intézkedések listája, amelyek közül számos lépés már a közeljövőben is megvalósulhat. Ezek véleményezésére nyílik most lehetősége a három település lakosságának. Várják a javaslatokat, az észrevételeket és az ötleteket, legyen szó akár növények ültetéséről, a gépjárműforgalom csillapításáról, a füstölgő kéményekről vagy hulladékgyűjtésről.

A véleményeket 2021. január 15-ig várják a [email protected] e-mailen, postán pedig Balassagyarmat önkormányzatának címezve. A borítékra írják rá: klímastratégia. Személyesen az érintett önkormányzatok ügyfélszolgálatain is leadhatók a javaslatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában