tragédia a rácsok mögött

2021.01.13. 10:42

Újabb ügyben áll bíróság elé a Nógrád megyei drogkirály

Csütörtökön újra bíróság elé kell állnia a nógrádi drogkirály néven elhíresült dílernek, aki 2017 tavaszán a balassagyarmati börtönben túladagolta rabtársát.

Nool

Forrás: Shutterstock

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint a Nógrád megyei drogbáró néven elhíresült ifj. K. A. 2017. május 18-án az esti órákban a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézetben a szintén fogvatartásban lévő sértettnek egy sárgás és egy fehér színű anyagot tartalmazó zacskót adott át. A sértett a sárga színű anyagot teljes egészében, míg a fehér színű anyagot részben elfogyasztotta, amitől 2017. május 19-én rosszul lett a zárkájában.

A zacskókban lévő anyagok, mint kiderült kábítószert tartalmaztak, amelyből a sértett elképesztő mennyiséget, 100-150 grammot fogyasztott el. A hihetetlen nagyságú adag miatt a sértett súlyos, közvetlen életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett el, amely a gyors orvosi beavatkozás nélkül halálhoz vezetett volna. Így a férfi csak az azonnali segítségnek köszönheti életét.

Mint azt korábban mi is megírtuk drogbáró ellen jelenleg kábítószer-kereskedelem bűntette miatt büntetőeljárás van folyamatban a Balassagyarmati Törvényszéken, mivel 2011-től úgynevezett biofű és herbál nevű anyagokat szerzett be ismeretlen személyektől, amit először Balassagyarmaton, illetve őrhalmi lakóhelyén, majd Salgótarjánban a „Matyi” elnevezésű szórakozóhelyen értékesített. Majd tevékenységi körét kibővítve, 2015-ben az új pszichoaktív anyagok, illetve kábítószerek beszerzésére, szállítására, hígítására, elrejtésére és a továbbértékesítésre a családtagjai és ismerősei köréből egy szervezetszerű csoportot alakított ki.

Január 14-én, csütörtök reggelről pedig gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt felelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában