integráció

2021.01.08. 12:03

Táborral erősítették a nehéz sorsú fiatalok beilleszkedését Pásztón

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló komplex programokkal a helyi önkormányzat fokozottan támogatja a közösségépítést és egyben társadalmi integrációt valósít meg a településen lévő szegregátumban – jelentette be közösségi oldalán Farkas Attila, a város polgármestere.

N. O.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Hozzátette: az Integrációs közösségszervezés Pásztón elnevezésű projektben a tanoda jellegű délutáni foglalkozások mellett téli tábort szerveztek. Ezáltal tavaly decemberben a két ünnep között, hétfőtől csütörtökig, egy szakmai vezető koordinálásával szociális munkások foglalkoztak a pásztói szegregátumban élő roma gyermekekkel. A rendezvénynek az ideiglenes közösségi ház adott otthont. A foglalkozásokon egyszerre csak tíznél kevesebb személy vehetett részt.

Farkas Attila arra is kitért, hogy a tábor fontos pedagó­giai támogatást mutatott be, valamint segítette a hasznos szabadidős játékok megtanulását.

– A szakemberek a szülőkkel is tartják a kapcsolatot, akiknek támogató hozzáállása szintén szükséges a gyermekek megjelenéséhez. Ez olyan program volt, amely elősegítette a szabadidő hasznos eltöltését. Célja, hogy megakadályozza a gyermekek haszontalan csellengését a városban – mondta a polgármester.

A táborban minden nap volt tanoda, így a gyerekek egyebek mellett kézműveskedhettek, rajzolhattak, festhettek, diafilmvetítésen vehettek részt, és társasjátékozhattak is.

A település vezetője kifejtette, hogy a szegregátumban élők számára nagyon fontos, hogy viszonyítási pontokat kapjanak, hogy megértsék és elhelyezzék magukat a telepen kívüli világban és később komfortosan kapcsolódjanak be a gyakran ismeretlen élethelyzetekbe.

A projekt munkatársaival és az önkéntesekkel való játék és a különböző foglalkozások olyan élményekkel és gyakorlási tereppel gazdagítja a programban részt vevőket, amivel egyértelműen erősödik nemcsak a közösséghez tartozás élménye, de az önbizalom és a változás iránti eltökéltségük, motiváltságuk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában