színfolt

2021.01.21. 10:22

Ritka pillanat: fával megrakott teherkocsik robogtak a Salgótarján-Hatvan vasútvonalon

Nagyon ritkán, vagy talán soha eddig nem látott színfolt tűnt fel január közepén a nógrádi megyeszékhelyen.

Nool

A Train Hungary Sulzere két részletben húzott föl Szolnokról negyven üres Eas-kocsit, hogy azokat Salgótarján rakodóján rönkfával rakják meg. A teljes múlt hetet igénybe vevő rakodás során a kocsik mozgatását a Train Hungary már a Komplex Railtől rendelte meg, a cég a Floyd 659 002-es nagydízelével teljesítette a munkát – számol be a iho.hu.

A vasúti magazin weboldalán írják, hogy ugyanezzel a mozdonnyal vitték el szombat délután a 81-es vonalon szokatlan méretű tehervonatot Hatvan-rendezőig, ahol már a Train Hungary saját mozdonya cserélte a bérgépet. A favonat Kürtösön lép ki az országból romániai célállomása felé.

Ritka a teherforgalom

A Hatvan–Somoskőújfalu (81-es) vonalon a teherforgalom ma már csak a helyi igényeket szolgálja ki, határátlépő szerelvények gyakorlatilag nincsenek. Legutóbbi kivétel volt, amikor a Füleken rakott kővonatokat vitték Hatvanba a 80a vonal átépítéséhez. A 81-es vonal csomóponti kiszolgáló tehervonata kedden és csütörtökön jár, leggyakrabban csak Salgótarjánban van dolga: két ócskavastelepről és az állomási rakodóról adnak fel ócskavasat és fát. Évente egyszer-kétszer tartálykocsik is érkeznek Mátravidéki Erőmű állomásra, és még van a havi rendszerességgel járó mátramindszenti tolatós is: a 84-es vonali állomáson fát rakodnak, Kisterenye felől szolgálják ki – írja az iho.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában