Pénteken beoltották a pásztói idős otthon szépkorúit

Megkezdődött a védőoltások beadása a megyei idős otthonokban, így Pásztón is a Gondozási Központ Idősek Otthonában.

Nagy Orsolya

Koronavírus - Oltás a Pásztói Gondozási Központ Idősek Otthonában

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Farkas Attila, polgármester elmondta, hogy nagyon nehéz évet tudhatunk magunk mögött és a 2020-as év óriási problémákat hozott a város életében.

A település vezetője elárulta, hogy sajnos a helyi idős otthonban is megjelent a vírus tavaly ősszel.

– Bár 18 idős ember elkapta a betegséget, valamint a gondozók közül többen is, de szerencsére mindenkinél enyhébb lefolyású volt. Kórházba sem került senki és halálos áldozat sem volt. Városi szinten is egyre többen fertőződtek meg, így nagyon fontos volt az, hogy megszülessenek a megfelelő intézkedések magasabb szinten is – emelte ki a polgármester.

Hozzátette: örömére szolgál, hogy az idősek oltása már elkezdődött, hiszen ők a legveszélyeztetettebb korosztály.

Farkas Attila úgy tudja, hogy a pásztói idős otthonban lakók és a gondozottak nagy része kérte a védőoltást, amely nemcsak ingyenes, de önkéntes is.

A polgármester bízik benne, hogy hamarosan több vakcina érkezik majd az országba, és remélhetőleg nyár elejéig megtörténik a lakosság 60 százaléknak beoltása, így végre visszakaphatjuk a régi életünket.

Az elmúlt napokban egyébként az oltócsapatok a kisebb intézményeket első, a nagyobb otthonokat pedig már a második alkalommal keresték fel.

Dr. Szabó Sándor, az oltásokat helyben koordináló Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja közölte: a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház munkatársaiból álló két, továbbá a balassagyarmati és pásztói kórházak dolgozóiból álló egy-egy oltócsapat a megye összes ilyen intézményét felkereste.

A kormánymegbízott ismertetése szerint összesen 27 helyszínt jártak végig a héten a csapatok. Az előzetes igényfelmérés alapján pedig több mint 1200 – dolgozó és bentlakó – érintett oltását végezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában