újszülött

2021.01.10. 11:30

Hazamehetett Boglárka, a Salgótarjánban született első újévi baba

Csóka Boglárka január első napján, éjfél után egy perccel, a vidék első újévi babájaként látta meg a napvilágot a salgótarjáni Szent Lá­zár Megyei Kórházban. Az újszülött már otthonában van testvérével és a szüleivel együtt.

Gerhát Karina

Az új év első vidéki újszülöttje, Csóka Boglárka és édesanyja, Csókáné Molnár Nikoletta Natália a salgótarjáni kórház szülészetén

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A kislány 3200 grammal és 52 centiméterrel, természetes úton, a család második gyermekeként jött a világra.

– A párom már gyermekkora óta, több mint harminc éve lakik Etesen, én pedig tizenhárom évvel ezelőtt költöztem oda. A középiskola befejezése után szültem meg az első közös gyermekünket, Csóka István Lászlót. A két csemete megszületése közötti időben elvégeztem egy vendéglátó, eladó képzést, majd közel két hónapot dolgoztam a helyi kocsmában. A férjem pedig építkezéseken serénykedik – meséli portálunknak Csókáné Molnár Nikoletta.

Az édesanya hozzátette: a párjával már több mint öt éve vannak együtt, tavaly szeptemberben pedig hivatalosan is összekötötték az életüket.

– Majdnem 18 éves voltam, amikor az első gyermekünk született, ő most már négy és fél éves, óvodás nagyfiú. Nagyon várta már, hogy megszülessen a testvére, szereti, babusgatja őt. A féltékenységnek egyelőre semmi jele, reméljük, ez a későbbiekben is így marad – tudtuk meg Csókáné Molnár Nikolettától.

Az édesanya kérdésünkre elmondta, hogy szülei nagy örömére Boglárka rendkívül jó baba. Kitért arra is, hogy egyelőre nem terveznek harmadik gyermeket, mert egy fiút és egy lányt szerettek volna, és ez szerencsére össze is jött nekik.

Az új év első vidéki újszülöttje, Csóka Boglárka és édesanyja, Csókáné Molnár Nikoletta Natália a salgótarjáni kórház szülészetén
Fotó: MTI

– Boglárka pontosan egy héttel korábban érkezett, ugyanis január 7-re voltam kiírva vele. Két nappal a szülés előtt kerültem be a kórházba. Éppen vizsgálaton vettem részt, ami alapján azt állapították meg, hogy már nem sok idő van hátra a szülésig, ezért azt mondták, inkább feküdjek be a kórházba. Fájásokat akkor még nem igazán éreztem. Két nappal később azonban megindult a szülés, a magzatvíz elfolyásától számítva fél órán belül meglett a kislány. A fiam négy és fél óra alatt jött világra, arra is azt mondták, hogy viszonylag gyors volt, ahhoz képest pedig szupergyorsan lett meg a kislány – emelte ki Csókáné Molnár Nikoletta.

Kifejtette továbbá: a kórházban töltött napok alatt nagyon hiányzott a négy és fél éves fiának.

– Napközben elfoglalta magát, hiszen nagyon szeret szerelni, és az édesapjának segített a felújításban, este azonban hiányoztam neki, mert megszokta, hogy lefekvéskor mindig ott vagyok vele – mondta az anyuka.

Nikolettától megtudtuk továbbá, hogy a nagyszülőktől is sok segítséget kapnak. Amikor az édesanya igényli, akkor vigyáznak a gyermekekre, és ő könnyebben el tudja végezni a dolgait.

A kisfiú a héten még otthon volt a testvérével és a szüleivel, nem járt óvodába, mert a kórházba azt tanácsolták, hogy pár napig tartózkodjon a családdal, nehogy hazavigyen valamit, de hétfőtől már ismét megy a társai közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában