karácsonyi készülődés

2020.12.17. 19:50

Nógrád megyében is nagy a vásárlási kedv, mintha nem is lenne járvány

Már csak néhány nap maradt karácsonyig, nem csoda hát, hogy a napokban a nagyobb városaink környékén úgy elkezdtek megtelni az üzletek vásárlókkal, mintha nem is lenne világjárvány. Utánajártunk, a korlátozások mennyire befolyásolják a karácsonyi készülődést.

K. K.

Egyre közeledünk a karácsonyhoz, amely az idén több szempontból is más lesz, mint az eddigiek, így az ünnepi bevásárlás terén is. Vannak, akik a koronavírus járvány miatt online intézik a karácsonyi bevásárlást, de a legtöbb ember még mindig a hagyományos módszerhez ragaszkodik, így üzletről üzletre jár, hogy a megfelelő karácsonyi kellékeket beszerezze.

Valószínűleg emiatt volt tömeg a napokban a salgótarjáni és a balassagyarmati üzletek környékén, valamint bent az boltokban is, mintha nyoma sem lenne a járványnak.

Nagy volt a sürgés-forgás a megyeszékhelyen, ahol szinte minden járókelő szatyrokkal igyekezett. Zsúfoltságig teltek a drogériák, az elektronikai cikkeket és ruházati termékeket árusító üzletek és az egyedi ajándéktárgyakat árusító boltok, de sokan voltak a könyvesboltokban és a vegyes kereskedésekben is.

A nagyobb élelmiszerüzletek már délelőtt megteltek vásárlókkal, de délután már alig lehetett parkoló helyet találni az üzletek környékén.

Az egyik legnagyobb kereskedelmi üzletlánc salgótarjáni és balassagyarmati egységénél sem lehetett elkerülni a tömeget. A megyeszékhelyen például az áruház előtt várakoztak a vásárlók, ugyanis az üzletlánc a biztonságos feltételek megteremtése érdekében csak időszakonként nyitotta meg a kapukat a vásárlók előtt, hogy így korlátozza az üzletben tartózkodók számát.

– A biztonságot növelő intézkedések újabb elemeként az áruházlánc az összes magyarországi üzletében korlátozza, hogy egy időben hány vásárló tartózkodhat egyszerre egy adott áruházban. Egy időben az áruház alapterületéhez képest annyi ember tartózkodhat bent, ahány biztonságosan be tudja tartani a két méter távolságot egymás között. A pontos létszám így áruházanként változó – írja a közleményében a Tesco.

Mint az tapasztaltuk, a vásárlás nem mindenkinek jelentett örömforrást, a sorban állók között érezhető volt a feszültség. A legtöbb ember türelmesen várakozott, de volt, aki kevésbé működött együtt és olyan is, akit a bejárat előtt várakozók látványa rettentett el a vásárlástól.

Szintén sokan töltötték az időt nézelődéssel az egyik ruházati és háztartási eszközöket forgalmazó üzletlánc salgótarjáni diszkontjában, ahol az embereket az sem akadályozta meg a vásárlásban, hogy a pénztárhoz a sorvége már-már az ajtóban állt.

A kosarak többsége karácsonyi díszítőelemekkel, játékokkal és szezonális kellékekkel volt tele, már akinek még jutott belőle, hiszen az akciós árut hamar elkapkodták.

Balassagyarmaton sem volt ez másképp, azzal a különbséggel, hogy itt még volt a polcokon választék, és parkolóhelyet is találtunk az említett üzlet környékén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában