temetés

2020.12.07. 20:10

Nagy volt a gyásznép, otthagyta a temetést egy nógrádi pap

A november közepén bevezetett korlátozó intézkedések között szerepel, hogy a temetési szertartásokon a hivatalos személyekkel együtt legfeljebb ötvenen vehetnek részt. Ebből adódott nem kis kalamajka a minap az egyik nyugat-nógrádi településen.

H. H.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A tapasztalatok szerint rendkívül nehéz ellenőrizni a temetkezéssel kapcsolatos járványügyi előírások betartását, hiszen a búcsúztatásokra bárki elmehet, akár külön értesítés nélkül. Az egyik nyugat-nógrádi faluban egy idős személy temetésére készülődtek. Már csak a papra vártak – idézte fel a minap történteket egy olvasónk.

Mint fogalmazott, a plébános szinte az utolsó pillanatban érkezett, körbetekintett, és gyorsan számolni kezdett. Megállapította, hogy az összegyűlt rokonság és az ismerősök száma meghaladja az ötvenet. Azonnal közölte, így ő semmiképpen sem szegi meg a szabályokat, nem tartja meg a szertartást. Sarkon fordult és otthagyta a gyászolókat.

Egymásra néztek a családtagok, nem tudták, mitévők legyenek. A helyzetet végül gyors reagálásával a kántor oldotta meg. Átvette az irányítást, és méltóképpen elhantolták az elhunyt földi maradványait.

Információink szerint a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez, mert álláspontjuk szerint a plébános kegyeletsértést követett el a magatartásával.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában