A tarjáni kórházban dolgozó vírusszkeptikus orvos házát is átkutatták

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján hangzott el, hogy eljárás indult négy vírustagadó ellen. Szombati sajtóhírek szerint egyikük a salgótarjáni kórházban is dolgozó dr. Pócs Alfréd.

Nool.hu

Forrás: shutterstock

Mint arról még korábban beszámoltunk, októberben szerződést bontott vírusszkeptikus orvosával a gyöngyösi kórház, mert rendelése alatt nem volt hajlandó maszkot viselni. A Heves megyei orvos részmunkaidőben Salgótarjánban, a Szent Lázár Megyei Kórházban is dolgozik, az intézmény weboldala szerint még most, decemberben is.

Az Eger Hírek nyomán a Heol.hu arról írt szombaton, hogy a szóban forgó orvos, dr. Pócs Alfréd házát is átkutatták a nyomozók és onnan informatikai eszközöket foglaltak le. Mint ismert, pénteken a Nemzeti Nyomozóiroda munkatársai őrizetbe vették a vírustagadó Gődény Györgyöt. Ennek kapcsán először az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján hangzott el, hogy eljárás indult négy vírustagadó ellen.

A Heol.hu megkereste Pócs Alfrédot, aki megerősítette, hogy valóban jártak nála a nyomozók, akik teljes házkutatást végeztek. Úgy fogalmazott, hogy sok kérdést vet fel az intézkedés, amely szerinte megdöbbentő egy demokráciában.

– Annyi történt, hogy mutattak egy papírt, amely szerint június 22-én mondtam valamit a vírusról, és ezért elrendelték a házkutatást. Arra már nem emlékszem, hogy mit mondtam vagy mit nem mondtam – mondta a Heves megyei hírportál érdeklődésére. Hozzátette, hogy lefoglalták a számítógépét, a telefonját és a különböző adatrögzítőit. Elmondta azt is, hogy ő csak szakmai bírálatot fogalmaz meg, és azért küzd, hogy a betegek a járvány idején is egyformán legyenek ellátva.

Az Operatív Törzs tájékoztatóján Gál Kristóf, az ORFK szóvivője azt mondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában