Visszatérhettek a gyógyult ápolók a balassagyarmati idősek otthonába

A csütörtök reggeli adatok szerint egy nap alatt 52 újabb nógrádi beteget regisztráltak, így 3 ezer 879-re emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

G. K.

20200527 Vasegerszeg Enyhülés mutatkozik a járványügyi szabályokban, de az idősotthonokban tovább él a kijárási korlátozás és a látogatási tilalom. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Németh Istvánné "Erzsi néni" a Szent Miklós Idősek Otthona ablakából integet

Fotó: Unger Tamás

– Az elmúlt napokban öt idős, koronavírusos beteg hunyt el a balassagyarmati kórházban, mintegy tízen pedig gyógyultan távozhattak onnan. Szerdán 145 koronavírusos ember gyógyult az intézményben, közülük tizenketten feküdtek az intenzív osztályon – jelentette be közösségi oldalán szerda este Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A városvezető kifejtette: az elmúlt napokban Balassagyarmaton ismét emelkedett a beazonosított, szinte kivétel nélkül tüneteket produkáló koronavírusos betegek száma. A kormányhivatal huszonhárom pozitív és tizenhét kontaktszemélyt helyezett karanténba, továbbá huszonhét embert oldott fel abból.

– A Szent Erzsébet Idősek Otthona kétheti megfeszített, rendkívüli ellátás után, szerdától ismét normál üzemben működik, hiszen tíz, korábban pozitív kolléga, negatív tesztet produkálva újra munkába állhatott. Így már minden pavilonban és minden munkakörben teljes létszámban folyik a tevékenység. Az intézményvezető beszámolója szerint a bentlakók rendesen megsiratták megszokott ápolóik visszatérését.

Hozzátette: az idősek karanténja az elkövetkező napokban jár le, így a pavilonokban fokozatosan enyhül a kijárási korlátozás. Reményeink szerint hétvégére minden mozgatható lakó a folyosók után lassan a pavilononként elkerített udvarrészt is birtokba veheti. Mindez óriási mentális segítséget jelent majd – emelte ki Csach Gábor.

Hozzátette: az önkormányzat által az intézményekben végzett tíz koronavírustesztből kilenc negatív lett. Az egyetlen pozitív eredmény a két hete otthonában gyógyuló bölcsődei nevelőtől érkezett.

A Balassagyarmati Központi Óvodában a kontaktkutatás következtében kieső újabb három óvónő miatt, a helyettesítés hiánya okán, egyelőre két napig – tegnap, illetve ma – zárva tart a Mackó és a Csibe csoport. Természetesen azok a szülők, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, kérhetnek felügyeletet az apróságok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában