segítség

2020.11.30. 17:30

Több mint ötezren vettek részt a pásztói nőközpont projektjében

Projektzáró rendezvényen mutatták be a közelmúltban a Pásztói Család és KarrierPONT munkatársai a Nőközpont Pásztón elnevezésű projektet, amely közel 200 millió forint támogatás felhasználásával valósult meg.

Nagy Orsolya

Sok-sok megválaszolatlan kérdés és problémás élethelyzet merült fel, amelyekre keresték a megoldásokat

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

A több éven keresztül zajló projekt keretében a helyi pásztói Nők Civilben Egyesület a Palotási Közös Önkormányzati Hivatallal karöltve számos eseményt, műhelyfoglalkozást és egyéb programokat szervezett. A nemrégiben tartott záró­rendezvényen Huczekné Rétvári Mónika szakmai vezető, Antalné Prezenszki Piroska projektmenedzser, Lán­czi Imréné szakmai megvalósító és a konzorciumi partner képviseletében Polonkai Katalin számolt be az eddig elért eredményekről.

– Sok-sok megválaszolatlan kérdés és problémás élethelyzet merült fel, amelyekre a Pásztói Család és KarrierPONT mint Női Információs és Szolgáltató Központ kereste a megoldásokat az elmúlt 33 hónapban. A projekt fő célja a munka és a magánélet összehangolása, a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása, illetve az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítése – mondta el Huczekné Rétvári Mónika.

Hozzátette: a munkatársak és a projektmenedzsment, a HR- és mentálhigiénés tanácsadás, a szociális segítő, a Baba-Mama Klub, valamint a mediátor és kommunikációs szolgáltatást nyújtó szakemberek magas színvonalú munkájukkal segítették a fent említett célok megvalósítását.

A szakember azt is kiemelte, hogy az elmúlt időszak kommunikációs és szemléletformáló rendezvényein a munkavállalók és a munkáltatók értékes információkat kaphattak az aktuális gazdasági környezetről, a jelen és elkövetkező évek várható munkaerőpiaci helyzetéről, valamint az atipikus foglalkoztatási formákról.

Sok-sok megválaszolatlan kérdés és problémás élethelyzet merült fel, amelyekre keresték a megoldásokat
Fotó: Ladóczki Balázs

 

– A projekt során a helyi és térségbeli vállalkozások is bemutatták jó gyakorlataikat, a művészeti csoportok pedig elkápráztatták a közönséget. A családi programjainkon együtt tölthette az időt a család minden tagja. Sikeres nők és férfiak osztották meg gondolataikat a családról, a munkahelyről, karrierről, gyermekvállalásról, önmegvalósításról és az élethosszig tartó tanulásról – közölte Huczekné Rétvári Mónika.

Mint mondta, az elmúlt időben több neves személyiség is a vendégük volt, így például Al Ghaoui Hesna, Endrei Judit, Stahl Judit, Pál Feri atya, dr. Csernus Imre, Pataki Ági, Soma Mamagésa, Szily Nóra, Vujity Tvrtko, Kepes András, Karafiáth Orsolya, Jakupcsek Gabriella, Görög Ibolya és Koltai Róbert.

A rendezvények mellett nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztésekre és a képzésekre is. Ezáltal önismeret és énkép, együttműködési technikák, együttműködési és érzelmi intelligencia, hatékony munkavégzés a családban, hatékony kommunikáció és ezekhez kapcsolódó gyakorlatok, személyiségfejlesztés és konfliktuskezelés, haladó informatika, társadalmi partnerképzés, munkáltatók képzése, kapcsolatépítés, női reziliencia, stresszkezelés, asszertív kommunikáció és munkaerőpiaci képzések valósultak meg. A karrierpont szabad termében pedig több alkalommal is szerveztek helyi civil szervezetek és közösségek rendezvényeket.

A projekt szakmai vezetője arra is kitért, hogy az együttműködő partner, a palotási önkormányzat is számos programot valósított meg, egyebek mellett közösségi és kulturális eseményeket, munkába állást segítő tájékoztatókat, állásbörzéket is tartottak. Előadóik között szerepelt például Szily Nóra, Fejős Éva, Vida Ágnes, Oláh Gergő, Wolf Kati és Zacher Gábor is.

Büszkék lehetnek eredményeikre, szemléletformáló tevékenységükre

Huczekné Rétvári Mónika az elmúlt évek sikereiről is beszámolt lapunknak. Kiemelte, hogy a HR-es, mentálhigiénés és mediátorszolgáltatásokat igénybe vevők közül 20 személy sikeresen visszatért a munka világába. Ezenkívül 23 helyi és térségbeli munkaadóval kötöttek együttműködési megállapodást a közös célok megvalósulása érdekében. A projekt során 718-an vehettek részt képzéseken, valamint műhelyfoglalkozásokon, amelyek a Pásztói Család és KarrierPONT-ban, valamint a járás településein valósultak meg. Ezen túlmenően közel 1236 személy részesült segítő szolgáltatásban. A szakmai vezető hangsúlyozta, hogy a pályázat időtartama alatt mintegy 1100 emberrel kötöttek együttműködési megállapodást. A kommunikációs és szemléletformáló rendezvényeik pedig rengeteg érdeklődőt vonzottak, hiszen több mint 3000-en látogattak el ezekre a programokra. Huczekné Rétvári Mónika nemcsak büszke az elért sikerekre, de hálás is mindazoknak, akik tevékenységükkel mindehhez hozzájárultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában