Helyi közélet

2020.10.26. 17:13

Szomorú és fájdalmas történésekről emlékeztek meg Kozárdon

Kettős emlékezést tartottak a településen.

G. K.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Dicső múltunk – Szép jövőnk reménye címmel Trianon századik, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannegyedik évfordulója alkalmából kulturális programokat szerveztek a faluházban. Dr. Hajasné Banos Márta, polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is megosztotta gondolatait a résztvevőkkel.

Ezt követően Orgoványi Anikó mutatta be a Himnusz-festményeket ábrázoló sorozatát, majd dr. Hajas Pál olvasta fel dr. Fodor József Tamás levelét Székelyudvarhelyről, illetve Papp Sándorét a felvidéki Kalondáról. Az Athéné Alkotókör verses, prózás összeállítása után Szabó Szilágyi Éva és Ruzicska László produkciója következett.

A helyi önkormányzat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a megyei önkormányzat jóvoltából megvalósult program a palóc népviseletek bemutatójával és a magyarok népi ételeinek kóstolójával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában