Három koronavírus-fertőzött hunyt el a balassagyarmati kórházban

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere szerda esti közleményében értesítette a lakosságot a várost érintő koronavírus-helyzetről.

G. K

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Kedd délután 74 koronavírusos embert kezeltek a balassagyarmati kórház fertőzőosztályán. Közülük kilencen szorultak intenzív ellátásra. Rajtuk kívül hét gyanús beteg fekszik a gyógyintézményben. Az elmúlt napokban három újabb koronavírus-fertőzött hunyt el a helyi kórházban, közülük az egyik egy balassagyarmati idős, daganatos hölgy volt. Meghalt továbbá egy korábban Miskolcra szállított helyi idős beteg is. Ezzel a városban már hárman hunytak el a koronavírus-fertőzés okozta szövődményekben – jelentette be közösségi oldalán szerda este Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A városvezető hozzátette: a helyi intézmény kedden a gyermekosztály felszabadításával tovább bővítette, illetve biztonságosabbá tette a koronavírus-gyógyító kapacitást. A gyermekosztály a volt szemészeti pavilonba költözött, ugyanoda, ahová az első hullám idején is kényszerült.

– Hálásan köszönöm a kórház dolgozóinak – a Heves megyéből érkezetteknek is – a fegyelmét és a kitartását, a megfeszített munkában való helytállásukat – emelte ki Csach Gábor.

Kifejtette továbbá: a Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezeten keresztül a helyi intézmények összes dolgozója részére tízezer orvosi maszkot osztottak szét. Ezen felül a házi felnőtt- és gyermek-, illetve fogorvosok számára 500 darab FFP2-es védőeszközt is biztosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában