biztos kezdet

2020.09.07. 06:56

Segítik a kisgyermekes anyukákat Bátonyterenyén

A Gyerekesély Program munkatársai a Napsugár bölcsőde családi napján vettek részt a közelmúltban, ahol különböző feladatokban segítettek, illetve a megjelent szülők körében népszerűsítették a „Biztos kezdet” szemléletet.

G. E

Az intézményvezető által kért feladatokban segített a csapat

Forrás: NMH

Egy másik alkalommal a kisterenyei Mesekert bölcsődében társadalmi munkában a kerti, szabadtéri játékok felújításában vettek részt.

– A magas szegénységi kockázatban élő családokban a gyermekkorban elérhető preventív foglalkozások a későbbi iskolai sikerekhez járulhatnak hozzá. Ezért a jövőben baba-mama klubot szervezünk ötéves korig gyermekek és szüleik számára – hangsúlyozta Nagy-Czakó Kitti, a projekt vezetője, hozzátéve: – Az alacsony iskolai végzettségű, kisgyermekes anyukák megszólítása is célunk. Számukra informatikai fejlesztő képzést szervezünk gyermekfelügyelettel.

Az intézményvezető által kért feladatokban segített a csapat
Fotó: NMH

Mint mondta, a gyermekkornak meghatározó szerepe van a későbbi életút alakulása szempontjából, ezért az „Integrált térségi gyermekprogramok Bátonyterenye Járásban” című projekt fontos eleme a „Biztos Kezdet” szemlélet erősítése a családok körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában