támogatás

2020.09.15. 17:03

Jelentős összeggel támogatják a nógrádi kis- és középvállalkozásokat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésével szakmai konzultációt tartott tegnap a kis- és középvállalkozások (KKV) képviselői számára a kamara székházában.

G. K

Dobos Balázs gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár előadása a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Ezen Dobos Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár a 2021-es-2027-es vállalkozásfejlesztési európai uniós források kijelöléséről és felhasználásáról beszélt a jelenlévőknek.

A tanácskozás elején Varga Béla, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Dobos Balázs gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős helyettes államtitkár tartott előadást
Fotó: NMH | H. Cs

– Örülök, hogy a helyettes államtitkár Salgótarjánba látogatott, hiszen tudjuk, hogy Nógrád megye számára rendkívül fontos a következő időszak. Tisztába vagyunk azzal is, hogy szűkebb hazánkban elsősorban a kis-és középvállalkozások a meghatározóak. Kifejezetten örülünk azonban, hogy már jó néhány nagyobb cég is található a megyében – fogalmazott Varga Béla.

Dobos Balázs portálunknak elmondta, hogy a 2021-2027-es uniós programozási időszakhoz kapcsolódóan egyrészt a 2010 óta folytatott gazdaságpolitika, másfelől pedig a tavaly elfogadott KKV-stratégia jelöli ki az irányokat.

– A KKV-roadshow keretében azért is beszélgetünk a lehető legtöbb vállalkozóval, hogy megismerjük az elképzeléseiket, véleményüket. Már kezdenek kialakulni a konkrét támogatási programok, amelyekkel 2021 elején indulni is szeretnénk – emelte ki a helyettes államtitkár.

Hozzátette: erre a következő hét éves időszakban is jelentős mennyiségű forrás jut majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában