minden ember egyenlő

2020.09.11. 19:31

Esélynapot szerveztek Salgótarján Főterén

A nógrádi megyeszékhely Főterén pénteken esélynapot szerveztek, ahol a színes programokon keresztül, korosztálytól függetlenül az összefogás jelentősége került a középpontba.

P. K.

vakvezető kutyás bemutató is vonzotta a közönséget

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Uramecz János, a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesületének elnöke elmondta: az immár tízéves múltra visszatekintő esemény példaértékű a város életében. – E napon megmutathatjuk, hogy a különböző hátrányokkal élők és az egészségesek képesek együtt szórakozni. A cél az, hogy rávilágítsunk az együttélés fontosságára, s arra, hogy minden ember egyenlő – tette hozzá az elnök.

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármester azt hangsúlyozta, hogy fontos segíteni azon embertársainkat, akik fogyatékossággal élik mindennapjaikat, hiszen ők éppúgy élhetnek teljes életet, mint bárki más. Kiemelte: a városi fejlesztések részeként a mozgáskorlátozottak életét is szeretnék megkönnyíteni.

Vakvezető kutyás bemutató is vonzotta a közönséget
Fotó: H. Cs. / NMH

A megnyitót követően a Jobbágyiban élő Sulyok Péter és a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház vezetője, Szabó Péter egy dumapárbajjal szórakoztatta a közönséget. A nógrádi fiatal kiváló példája annak, hogyan lehet vakként is teljes életet élni. Szerinte a legfontosabb, hogy az ember megbékéljen önmagával.

A családokat különböző játékos feladatok, az esélyegyenlőséget hirdető egyesületek sátrai és zenés programok is a belvárosba csábították. Emellett az Europe Direct Nógrád Megyei Irodája is naprakész információkkal, játékokkal és ajándékokkal kedveskedett az érdeklődőknek.

Az esélynapot színpadi műsorok színesítették, de egy vakvezető kutyás bemutató is vonzotta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában