országos rejtvényfejtő bajnokság

2020.08.30. 16:07

Rejtvényfejtők mérték össze a tudásuk Balassagyarmaton

Igazi kihívásnak számító agytorna bajnokságot szerveztek a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban. Negyvenkilencedik alkalommal gyűltek össze a keresztrejtvények szerelmesei az Ipoly-parti városban, hogy összemérjék tudásukat és gyorsaságukat.

Sz. K

Két napon át, kezdő, haladó, mester jelölt és mester szinten zajlottak a versenyek

Forrás: NMH

Fotó: T. A

A közel ötvenéves múltra visszatekintő Balassa Kupa Országos Rejtvényfejtő Bajnokság idén is szép számban vonzotta a jelentkezőket az ország minden részéből.

– A százat is meghaladta a versenyre jelentkezők száma- mondta el portálunknak Hegedűsné Jusztin Gizella, a rendezvény egyik szervezője.

Négy kategóriában, kezdő, haladó, mester jelölt és mester szinten zajlottak a versenyek. Szombaton egy órakor kezdődtek az egyéni megmérettetések. A feladatok kézhez vétele után két óra állt minden versenyző rendelkezésére, természetesen mindenki ugyanazt a rejtvényt kapta. A második napon a csapatbajnokságon a négyfős csoportok mérték össze tudásukat.

Két napon keresztül, kezdő, haladó, mester jelölt és mester szinten zajlottak a versenyek
Fotó: T. A / NMH

A szervező hozzátette: évről évre egyre többen jelentkeznek a megmérettetésre Nógrád megyéből, a versenyzők mintegy egyötöde szűkebb hazánkból érkezett. Az elbírálás során a zsűri a hibapontok mellett és a gyorsaságot is figyelembe vette.

– A Balassa Kupa az egyik legnépszerűbb rejtvényfejtő verseny az országban – mondta a balassagyarmati Gyócsi Géza, mesterfokú rejtvényfejtő és -készítő, aki a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének is elnökségi tagja, s főszervezője a Balassa Kupának évtizedek óta, illetve ő készíti a versenyre a rejtvényeket.

A rejtvényfejtés pedig egy gondolkodtató és logikára épülő szabadidős tevékenység, és úgy tűnik, nagyon komoly iránta a kereslet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában