önkéntes munka

2020.08.26. 15:08

Lelkes fiatalok újították fel a pihenőt Felsőpetényben

Az önkormányzat képviselő-testülete és a polgármester nemrégiben saját költségén frissítette fel a hivatal épületét.

L. J

A fiatalok két este alatt lecsiszolták és lefestették, felújították a megkopott pihenőt

Forrás: NMH

– Két helyiséget kifestettünk, új linóleumot raktunk le és újrafestettük a nyílászárókat. Megszüntettük a zsúfoltságot, és az évtizedek alatt felhalmozódott dolgokat kiszortíroztuk – mondta el lapunknak Laczkovszki Zsolt. A község polgármester hozzátette: – A Felsőpetényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattól új székeket, míg a helyi lakosoktól függönyöket és virágokat kaptunk. Ezekkel még barátságosabbá tettük az intézményt.

Azonban nemcsak a középkorúak vették ki részüket az önkéntes munkából, hanem a fiatalok is. Ők a focipálya mellett található kis házat újították fel.

– Benyusovics Dalma képviselő ösztönözte arra a helyi kamaszokat, hogy az általuk, illetve a túrázók által használt létesítményt szépítsék meg. Ennek köszönhetően két rövid este alatt lecsiszolták és lefestették a már megkopott és összefirkált objektumot, valamint az elkorhadt és törött padot lecserélték. A munkához szükséges alapanyagokat és felszerelést adományként kaptuk a helyiektől – mondta a polgármester.

A fiatalok két este alatt lecsiszolták és lefestették, felújították a megkopott pihenőt
Fotó: NMH

Emellett hamarosan pályázati forrásból is megvalósulhat egy fontos beruházás. A kultúrházban jelenleg nincs illemhelyiség, a Felsőpetényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat által elnyert pályázat azonban lehetővé teszi majd ennek kialakítását. A polgármester elmondása szerint így majd nem a hivatali kis mosdót kell használni rendezvény esetén. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában