Fejlesztés

2020.08.27. 15:23

Köldökzsinórt nyújtana a termelőknek a bárnai inkubátorház

Inkubátorház létesítését pályázta meg a település önkormányzata a kormány gazdaságélénkítő programjában. A kiírás a Magyarország egyes területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében szükséges fejlesztéseket célozza meg.

V. E

Termelők, kisvállalkozások, mesteremberek kapnának helyet az inkubátorházban

Forrás: Pixabay

Oravecz Roland polgármester portálunknak elmondta: régi álma egy olyan csarnok megépítése a településen, amely helyet és lehetőséget biztosít a bárnai vállalkozóknak, valamint őstermelőknek a megerősödésükhöz.

– Sok esetben a helyiek – megfelelő anyagi háttér híján – a saját otthonukat vagy az udvarukat használják úgymond telephelyként. Amint azt a tervezett létesítmény neve is mutatja, az egy köldökzsinórt nyújt a termelőknek a vállalkozásuk fejlesztéséhez, méghozzá ingyen.

Hozzátette: így azok megerősödhetnek, és ha már önálló telepen tudnak továbbműködni, akkor átadhatják a helyüket egy újabb támogatásra szoruló vállalkozásnak.

– Bízom benne, hogy ez a folyamat idővel teljesen öngerjesztővé válhat. A kormányzathoz 88 településtől érkezett pályázat, amelyek közül csupán kilencet választottak ki, köztük a miénket is – folytatta a polgármester.

– Jelenleg ezeknek az üzleti tervét vizsgálják át, ami az utolsó lépcső a végleges elbírálás előtt. Siker esetén a volt termelőszövetkezet épületéből alakítanánk ki a csarnokot. A mi településünkön elsősorban őstermelőket érint majd a tervek szerint ez a kezdeményezés.

Az inkubátorház helyet adhat egyebek mellett a helyi méhészeknek, állattenyésztőknek, vagy annak a vállalkozásnak, amelynek tagjai Magyarország őshonos madarainak génmegőrzését tűzték maguk elé célul.

– Emellett persze vannak, akik lakatos- vagy éppen épületasztalos-tevékenységük kiépítéséhez igényelnek támogatást – közölte a polgármester.

Hozzátette: a csarnokban az önkormányzat egy bútorasztalos-üzemet tervez létesíteni, ahol egyedi teraszbútorok gyártásába kezdenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában